Pediatrička radí: ZABOJUJTE proti chrípke u detí prevenciou, dodržiavajte toto

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-12-29 17:00:00 |

Mnoho detičiek sa musí často vysporiadať s tým, že bojujú s bežnými no nepríjemnými ochoreniami, napríklad v podobe chrípky. Pediatrička prezradila, čo robiť, aby sa dieťatko chrípke vyhlo. (Aktualizované 4.5 o 12:13).

Soplenie, kašľanie, horúčka sú len niektorými príznakmi, ktoré sú pre chrípku charakteristické. Choroba vie ukrátiť mnoho radosti zo života nielen dospelým, ale aj detičkám, ktoré by za iných okolností, s energiou behali po byte, dome alebo trávili čas inak. Napríklad hraním hier alebo plnením si  určitých povinností, v prípade, že sú teda staršie .Keďže všetci by si najradšej vychutnali zdravie tak, ako sa len dá, pozrite sa na nasledovné záležitosti, ktoré pomôžu zabojovať proti chrípke.

.V prípade, že vaše dieťatko ochorelo a má chrípku, existuje niekoľko vhodných potravín, ktoré mu pomôžu zbaviť sa jej. Napríklad to môže byť kuracia polievka, ďalej cibuľka, zázvor, ale aj kiwi, černice, maliny, sladké zemiaky či niektoré citrusy.

Jedna žena, ktorá pôsobí v zahraničí ako detská lekárka (pediatrička) zverejnila na TikToku video, v ktorom pokazuje na to, ako je možné zvládať príznaky chrípky u detí aj svojpomocne doma. Poznamenala, že v rámci zabojovania proti chrípke je dôležité, aby deti dbali na dostatočný príjem tekutín.

@monarchpediatrics Flu season is here! Wash hands frequently especially after coming back home from outside, keeps toys and surfaces clean to prevent spread of germs in general. When sick, have your child rest, use fever reducers to keep them comfortable. Antivirals are sometimes an option that you can discuss with your pediatrician. It’s still not too late to get the flu vaccine. Call us if you have any questions or to schedule an application for the flu shot. #pediatrics #pediatrician #flu #fluinkids #influenza #fyp #flushot ♬ original sound - Monarchpediatrics

V prípade horúčky je potrebné podať prostriedky určené na tento účel,  v prípade zhorušujúceho stavu je nutné poradiť sa s lekárom. Taktiež je potrebné siahnuť po jedlách, ktoré priveľmi nezaťažujú žalúdok, no sú pre tento účel prospešné. Detičky by mali taktiež dbať na príjem dostatočného množstva vitamínov a to aj prírodnou formou, nielen prostredníctvom výživových doplnkov.

 

Nechajte detičky oddychovať, aby sa telo dokázalo s chrípkou vysporiadať. Spomínaná zahraničná pediatrička poznamenala, že príznaky chrípky pretrvávajú približne v rozmedzí od 5 do 7 dní. Zároveň podotkla, že v niektorých prípadoch môže chrípka doviesť telo k vzniku bakteriálneho ochorenia s názvom pneumónia.

Pediatrička poznamenala, že najefektívnejšou prevenciou proti výskytu chrípky u detičiek je to, aby si správne a pravidelne umývali ruky, teda nielen použitým vody, ale aj mydla. Taktiež je potrebné starostlivo dezinfikovať nielen povrchy v domácnosti, ale aj hračky s ktorými sa detičky hrajú. Ešte podotkla, že je potrebné sa vyhýbať častým dotykom tváre, najmä očí, úst a nosa. Taktiež existuje možnosť dať detičky proti chrípke aj zaočkovať, poraďťe sa preto s ich ošetrujúcim lekárom.

 

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia