Matka udala učiteľku, študentom mala nalievať víno!

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-11-24 16:30:00 |

Jedna mama sa rozhodla, že správanie učiteľky potrestá po svojom. Situáciu, ktorá sa odohrala na podujatí však učiteľka poprela.

V Českej republike sa prihodila situácia, pri ktorej si učiteľka spolu so študentmi vychutnávala víno, informuje Blesk.cz. Jedna mama sa rozhodla, že túto situáciu nenechá len tak a spomínanú učiteľku udá. Toto udanie adresovala okrem školslej inšpekcie aj príslušníkom policajného zboru a rovnako nezabudla s týmto prípadom informovať aj samotných novinárov. Išlo o ženu - mamičku, ktorej dieťa kedysi navštevovalo gymnázium v Kloboukách nachádzajúce sa v Brne.

K tejto situácii prislo, keď učiteľka pila víno v rámci príležitosti folklórneho dňa, počas ktorého bolo mnoho ľudí oblečených v kroji. V rámci tohto podujatia, ktoré sa uskutočnilo 11. októbra, ešte počas minulého roka sa spomínaná učiteľka podujala na to, že žiakom takto spríjemní výučbu. Na základe podaného udania od matky, ktorá túto situáciu nahásila, mala učiteľka spolu so žiakmi piť víno.

Podľa informácií sa táto situácia mala prihodiť medzi študentmi, ktorí mali vtedy 16 rokov. Avšak, ak sa domnievate, že išlo o súkromné posedenie, nie je tomu tak. Toto podujatie prebiehalo aj za prítomnosti sledovanosti médií. Ondřej Andrys, ktorý pôsobí ako námestník ústredného školského inšpektora poznamenal, že spomínaná mama uviedla, že víno slúžilo iba ako rekvizita. Zároveň ešte poznamenala, že ona si víno vôbec nedala a rovnako si ho nevychutnávali ani študenti, ktorí boli na spomínanom podujatí. Andrys podotkol, že tento podnet bol oprávnený z dôvodu, že sa týmto mal zaoberať riaditeľ školy.

Spomínaná matka študenta, ktorý túto školu už nenavštevuje sa rozhodla, že predsa len teda chce informovať o tomto incidente políciu. Terajší riaditeľ školy Peter Hrádek poznamenal, že spomínaná učiteľka, ktorej sa daný prípad týka je v škole obľúbená. Stará sa o to, aby zabezpečila viacero aktivít pre študentov a okrem toho si s nimi vytvorila údajne pekný vzťah.

Podobný prípad v rámci užívania alkoholu sa stal aj v ďalekom zahraničí. Anonymný učiteľ žiakov prvého ročnika sa v NSW priznal, že musel siahnuť po alkohole, pretože sa takto chcel vyrovnať s údajným extrémnym pracovným tlakom, ktorý bol na neho kladený, uvádza abc.net.au.

S touto informáciou sa učiteľ zdôveril v rámci zahraničného parlamentného prieskumu. V tejto súvislosti sa Federácia učiteľov NSW vyjadrila, že učiteľov je málo a ukazuje sa ich nedostatok v praxi.  Spomínaný nemenovaný učiteľ podotkol, že hoci v nadmernej miere neužíval alkohol, začal až vtedy, keď nastúpil na pozíciu učiteľa.

Poznamenal, že práve kvôli tomuto povolaniu začal oveľa viacej piť ako predtým, keď ho nerobil. Posťažoval sa aj na vykonávanie povinností v zmysle administratívnych úloh. Povedal, že pomaly zvažuje, že zamestnanie zmení za iné.

Z výskumu je zrejmá skutočnosť, že najvhodnejšia cesta ako čeliť tomu, že učiteľov je v školstve málo, spočíva v povzdvihnutí pozície učiteľstva tak, aby nebolo nedocenené. Je teda potrebné, aby toto povolanie vnímala spoločnosť ako prínosné.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia