Pripravte sa na bábätko: Toto vám stačí ako základná výbavička

Pripravte sa na bábätko:
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-08-07 22:00:00 |

Boli časy, keď si ľudia pred narodením bábätka nepripravovali nič. Báli sa, že namiesto radosti z nového života to prinesie do domu bôľ. Dnes je to inak.

Mať pripravené základné pomôcky, ako kočík, postieľku, posteľnú bielizeň, vaničku či plienky je určite praktické. Rovnako aj základnú výbavičku. S tou to však netreba preháňať, lebo bábätka naozaj rýchlo rastú a niekedy nakúpime zbytočne veľa vecí, ktoré nakoniec aj tak nevyužije.

Skúsené mamy radia kupovať oblečenie naozaj iba krátko dopredu a na aktuálnu sezónu. Ťažko odhadnete, či tú rozkošnú tenkú bundičku, ktorú ste objavili v zime v obchode, ešte na jar oblečie.

Najpraktickejšou súčasťou oblečenia novorodenca je určite body. Tých by ste mali mať na začiatok asi päť. Vhodné je mať aj s dlhým, aj s krátkym rukávom. Rovnaký počet by ste mali mať dupačiek, ideálne sú také, ktoré sa dajú dolu rozopínať. Oceníte to pri častom prebaľovaní drobčeka. Chýbať by nemali ani bavlnené kabátiky, tie vám v lete postačia tri, v chladnejších mesiacoch vsaďte opäť na päť kusov. Nezabudnite na čiapky, novorodenec by mal mať tenkú bavlnenú čiapku na hlavičke aj v lete. V zime budete potrebovať o niečo hrubšie, vhodné je dať naspodok tenkú a na ňu hrubšiu. Súčasťou základnej výbavičky sú aj rukavičky, ponožky a v zime by vám nemala chýbať kombinéza.

Hlavnou zásadou je kupovať novorodencom iba bavlnené veci, vhodnejšie sú bledé, v ktorých nie je použitej veľa farby a každú vec treba oprať!

Čo priniesť bábätku na návštevu?

Príbuzní a známi si často lámu hlavu tým, čo priniesť drobčekovi na prvú návštevu. Najlepšie je opýtať sa novopečených rodičov, čo by sa im hodilo. S oblečením je to trochu problematické, neviete totiž, či bábätko nosí ešte najmenšiu veľkosť 56 -60 alebo je väčšie. Určite však neurobíte chybu, ak vsadíte na bavlnenú osušku, látkové plienky či podbradníky. To určite každý rodina s bábätkom využije.

 

Ak sa vyberiete na návštevu k novorodencovi, ktorí má starších súrodencov, nezabudnite ani na nich. Staršie deti sa po príchode novonarodeného súrodenca často cítia odstrčené a poteší ich každá maličkosť. Napríklad takýto super vodný prak

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia