Pôrodná asistentka ponižovala tehotnú ženu rečami o jej hmotnosti

Pôrodná asistentka ponižovala tehotnú
Ilustračné foto
Zdroj: Charlie Del Guercio
2022-05-16 17:40:00 |

Na jedno z tehotenstiev nespomína trojnásobná mama Charlie z West Wickamu v Anglicku v dobrom. Problém bol v pôrodnej asistentke, ktorá jej ho znepríjemňovala ponižujúcimi poznámkami.

Keď sa Charlie (41) vybrala na prvé stretnutie s pôrodnou asistentkou, ktorá ju mala na starosti počas jej druhého tehotenstva, nečakala, aké poníženie ju tam čaká. „Nosila som oblečenie veľkosti XL a bola som tehotná. Keď ma pôrodná asistentka zbadala, nazvala ma obéznou a odporučila mi, aby som sa pripojila k jednej z organizácií zameraných na chudnutie,“ spomína na obdobie spred deviatich rokov.

Ako mama Alfieho (10), Orlanda (9) a štvorročnej Luny hovorí, poníženie pôrodnou ju dohnalo k slzám. „Môj prvý syn mal iba deväť mesiacov, keď som otehotnela. Stalo sa to veľmi rýchlo, takže som stále neschudla celú svoju tehotenskú váhu. Pred deťmi som bola štíhla, vážila som 57 kilogramov,“ opísala. „Bolo to z čista jasna. Bola som šokovaná a zaskočená, to bolo to posledné, na čo som myslela. Asistentka mi rozprávala, koľko ženy priemerne priberú počas tehotenstva. Zdôraznila, že ja sa určite dostanem do pásma obezity, bude mi hroziť gestačný diabetes, budem mať komplikovanejší pôrod a hrozí mi cisársky rez,“ vymenúva, čím všetkým ju odborníčka strašila, ako keby mala cez 100 kilogramov. V skutočnosti vážila niečo cez 70 kilogramov a ani jej nenapadlo, že patrí k obéznym ženám, píše TheSun. Na záver prvého stretnutia jej asistentka ešte pripomenula, že ohrozuje dieťa v bruchu a nech s tým niečo robí. „Von som vyšla s plačom, lebo som vedela, že v tehotenstve budem priberať a každé stretnutie bude len horšie a horšie,“ priznala.

„Moje BMI bolo v tom čase 24,7, čo sa pohybovalo na hranici nadváhy. Asistentka ma však počas celého tehotenstva volala ‚obéznou‘, aj keď reálne som nebola. Dokonca spochybnila moje testy moču, ktoré vyšli v poriadku a povedala, že som hlavnou kandidátkou na tehotenskú cukrovku. Stále ma presviedčala, že so mnou nebude niečo v poriadku,“ pokračuje Charlie.

„Samozrejme, chápem, že som nebola najštíhlejšia a keby ma vecne informovala o rizikách nadváhy, bolo to by to v poriadku. Ona však bola vyslovene hrubá a zraňujúca,“ zhodnotila. Žiadna z katastrofických predpovedí sa nepotvrdila a Charlie porodila bez komplikácií zdravého syna s bežnými mierami. Na druhý deň ich oboch prepustili z pôrodnice.

„Som zdravý človek, ktorý cvičí tri až štyrikrát do týždňa. Hoci som mala ešte nejaké tehotenské kilá, ktoré som chcela zhodiť, okrem cvičenia som sa aj zdravo stravovala. Chápem, že vás musia informovať o rizikách, ale je aj iný spôsob, ako sa s tehotnou ženou rozprávať. Vtedy sa cíti zraniteľná. Môj prvý pôrod bol traumatický, takže som naozaj nepotrebovala, aby mi niekto pred druhým ešte pridával stres. Dnes odporúčam každej žene, aby sa nebála vymeniť pôrodnú asistentku, keď nie je spokojná. Ja som pri poslednom pôrode mala úplne úžasnú, aj keď som stále vážila 70 kg. Vždy to závisí od prístupu a empatie,“ dodala.

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia