Ronaldo po smrti synčeka namiesto futbalu utešuje manželku

Ronaldo po smrti synčeka
Ilustračné foto
Zdroj: Instagram
2022-04-20 12:50:00 |

Ešte cez víkend si užívali príjemné chvíle a v pondelok sa všetko zmenilo. Najlepší futbalista sveta Cristiano Ronaldo informoval, že pri pôrode dvojičiek o jedno bábätko prišli.

„S najhlbším zármutkom musíme oznámiť, že náš chlapček zomrel. Je to najväčšia bolesť, akú môžu rodičia cítiť. Len narodenie nášho druhého dieťaťa, dievčatka, nám dáva silu prežiť túto chvíľu s určitou nádejou a šťastím. Chceli by sme poďakovať lekárom a sestrám za všetku ich odbornú starostlivosť a podporu. Všetci sme z tejto straty zničení a prosíme o súkromie v tejto veľmi ťažkej chvíli," uviedli zronení manželia Cristiano Ronaldo a Georgina Rodríguezová v spoločnom vyhlásení.

O tom, že rodina sa rozrastie o dve deti, informoval Ronaldo vlani v októbri. Na súrodencov sa tešili všetky ich deti, ktoré Georginu dokonca sprevádzali na ultrazvukové vyšetrenia, kde sa mohli na bábätká v brušku pozerať. Tento týždeň v pondelok potvrdili narodenie dcéry a smrť synčeka.  Ronaldo vychováva tri deti, ktoré mu porodili náhradné matky a štvorročnú dcérku, ktorú mu priviedla na svet Georgina. Rodina sa po pondelkovom dramatickom pôrode rozrástla o ďalšie dievčatko.

Predpokladalo sa, že Georgina bude rodiť vo vyhlásenej madridskej nemocnici, kde prišla na svet aj ich dcérka Alana a v poslednom období ju opäť navštevovala. S najväčšou pravdepodobnosťou však prišlo k nečakaným komplikáciám a dvojčatá sa vypýtali na svet vo Veľkej Británii, kde rodina trávila čas v  Ronaldovom dome aj s Georgininou sestrou Ivanou, jej partnerom a malou dcérkou. Nie je jasné, na kedy bol stanovený oficiálny dátum pôrodu, lebo ten nezverejnili. Prominentný pár sa zrejme chcel vyhnúť prílišnej medializácii.

 Otrasený útočník Manchesteru United po smrti bábätka pochopiteľne nenastúpil na dohrávku 30. kola anglickej ligy v Liverpoole. „Rodina je najdôležitejšia zo všetkého a Ronaldo je v tejto nesmierne ťažkej chvíli so svojimi milovanými“ informoval o tom anglický klub na svojich stránkach.

Úmrtnosť dvojčiat

Smrť jedného plodu pri tehotenstve s dvojčatami nie je ojedinelá. „Príčiny úmrtia jedného plodu v tehotenstve dvojčiat sú reprezentované transfúznym syndrómom u dvojčiat (delia sa o jednu placentu), placentárnou insuficienciou, abrupciou placenty, problémami súvisiacimi s preeklampsiou, nesúladným rastom, velamentóznym zavedením povrazca, striktúrou (chorobným zúžením pupočnej šnúry) alebo jej zauzlením či omotaním okolo krku, vrodenými abnormalitami či poranenia brucha,“ uvádza štúdia.

Riziko úmrtia novorodencov, najmä u donosených detí , súvisiacich s asfyxiou, teda pridusením, je zvýšené u druhých dvojčiat, ktoré sa narodili cisárskym rezom po vaginálnom pôrode prvých dvojčiat.

Pôrody vo vyššom veku a techniky asistovanej reprodukcie zvýšili počet pôrodov dvojčiat od 80. rokov minulého storočia až o tretinu, tvrdí iná štúdia. Dvojčatá majú pri narodení viac komplikácií, častejšie prichádzajú na svet predčasne, majú nižšiu pôrodnú hmotnosť a vyššiu mieru mŕtvo narodených detí, ako aj úmrtnosť  dojčenskom veku.

Najčastejšou príčinou úmrtia u dvojčiat je nezrelosť a asfyxia (pridusenie) pri narodení, čo vedie k rozvoju hyalínových membrán. Čo bolo príčinu tragédie v prípade pôrodu Georginy, nie je jasné.

Instagram
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia