Snažíte sa o bábo a stále nič? Možno postačí zmeniť TOTO

Snažíte sa o bábo
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-03-28 15:30:00 |

Snaha počať dieťa je skúškou pre každý pár. U niekoho je to šup-šup, u iných je to kľukatá cesta s neistým výsledkom. Netreba vak strácať nádej!

Všetci odborníci sa zhodujú na jednom. V prvom rade je to najmä o životnom štýle. Plodnosť ovplyvňuje niekoľko faktorov, medzi ktorými hrajú prím strava, spôsob života a fyzická aktivita. Dostať ich do rovnováhy je prvým krokom, ktorým môžete zvýšiť šancu na otehotnenie. Toto sú 4 veci, ktoré otehotnenie komplikujú najčastejšie.

Stres

Akútny stres môže mať na svedomí mnoho zdravotných problémov a môže tiež výrazne ovplyvniť plodnosť. Pre zdravé tehotenstvo by vaše telo a myseľ mali byť v pohode. Snažte sa teda dostať do pohody tak v osobnom, ako aj pracovnom živote. POZOR! Aj keď sa vám podarí otehotnieť pri akútnom strese, môže to ovplyvniť zdravie vyvíjajúceho sa dieťatka.

Nespavosť

Pokojný nočný spánok je výnimočne dôležitý. Je dokázané, že nestály spánkový režim má do veľkej miery výrazný vplyv na plodnosť. Nespavosť tiež znižuje úroveň imunity a zvyšuje riziko infekcie. U mužov môže nespavosť znížiť počet spermií a u žien spôsobuje vynechávanie menštruácie.

Nadmerná hmotnosť

Pre ženy s nadváhou a obezitou je obvykle otehotnenie o niečo ťažšie ako pre štíhle ženy. Prebytočný tuk v tele vedie k takým problémom, ako je nepravidelná menštruácia alebo nesprávna ovulácia. V oboch prípadoch môže plodnosť klesnúť. Ale pozor, aj príliš nízka telesná hmotnosť môže byť pri snahe otehotnieť problémom. Zamerajte sa na stravu a fyzický pohyb.

Nepravidelný menštruačný cyklus

Existuje mnoho dôvodov, prečo môže mať žena nepravidelný menštruačný cyklus, ako sú hormonálne výkyvy, obezita, príliš rýchly úbytok hmotnosti alebo stres. Pri nepravidelnom menštruačnom cykle je problematické vypočítať obdobie ovulácie. V prvom rade by ste sa teda mali zamerať na úpravu cyklu.

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia