Táto modelka po pôrodoch roky skrývala intímny problém

Táto modelka po pôrodoch
Ilustračné foto
Zdroj: Instagram
2022-01-14 10:45:00 |

S dlhými blond vlasmi, krásnou postavou a dokonalou rodinou vyzerá život modelky Nicoly McLeanovej očarujúco. V skutočnosti však dlho tajila inokontinenciu.

Štyridsaťročná dvojnásobná mama patrila donedávna k ženám, ktoré bojujú s nie práve očarujúcim stavom – únikom moču. Zistila, že si nemôže ísť zabehať alebo šantiť so svojimi deťmi, lebo ju zväzoval strach z pocikania z úniku moču.  Glamour modelka, unavená tichým utrpením, sa rozhodla ísť pod nôž a podstúpila tzv. vaginoplastiku za 4 000 libier (v prepočte 4 800 eur), ktorá jej sľubovala vyliečiť problémy s močovým mechúrom a oživiť jej sexuálny život.

Nicola nie je jediná, ktorá sa rozhodla pre túto nie práve najlacnejšiu, no účinnú kozmetickú procedúru, ktorá sa teší čo raz väčšej obľube. „Po dvoch prirodzených pôrodoch sa veci zmenia. Chcela som to urobiť už roky. S pribúdajúcim vekom sa to však zhoršovalo, tak som si povedala, že teraz je ten čas. Som príliš mladá na to, aby som sa bála, že sa pomočím, keď si kýchnem. Chcela som s deťmi skákať na trampolíne, ale nemohla som,“ hovorí o dôvodoch svojho rozhodnutia.  

Vaginoplastika, ktorú popularizujú celebrity, je jedným z najrýchlejšie rastúcich trendov v oblasti chirurgie na celom svete. Procedúra zahŕňa napnutie vaginálnych svalov, aby sa zmenila dĺžka alebo šírka vaginálneho kanála a často sa vykonáva na zvýšenie sexuálneho potešenia alebo na prevenciu inkontinencie.

Doktorka Shirin Lakhani, špecialistka na intímne zdravie hovorí: „Je to rýchlo sa rozširujúca oblasť liečby, ktorá ponúka riešenia problémov, o ktorých by sa ešte pred niekoľkými rokmi tí, ktorí hľadali takúto liečbu, zdráhali čo i len hovoriť. Žijeme v čase, keď sa nemusíme zmierovať so symptómami, ktoré majú priamy vplyv na kvalitu nášho života. Ženy by sa nemali hanbiť povedať, že chcú väčšie sexuálne potešenie - a bezpečná liečba inkontinencie môže zmeniť ich život." Ako dodala, rovnako ako akýkoľvek chirurgický zákrok, aj tento prináša riziká. Väčšina z nich je spojená s anestéziou, krvácaním, infekciou a zjazvením.

Nicola sa objavila ako súťažiaca v šou Ja som celebrita v roku 2008 a v celebritnom Veľkom Bratovi v roku 2012. Ako známa tvár sa rozhodla prelomiť tabu a hovoriť o inkontinencii u mladších žien po pôrode. „Inkontinencia po narodení detí je problémom mnohých žien, ale nikto o tom nechce hovoriť. Hanbia sa to priznať, aby si ľudia nemysleli, že majú obrovskú vagínu alebo niečo podobné. O to nejde. Moje panvové dno už nie je to, čo bývalo, takže pri akokoľvek tlaku som bola v ohrození. Pre ženy, ktoré trpia inkontinenciou príliš dlho, musí byť veľmi nepríjemné to nielen prežívať, ale aj o tom hovoriť.“

Napriek vedomiu, že vaginoplastika mala Nicole zmeniť život, ani pre ňu to nebolo ľahké rozhodnutie. Predstava, že by v prípade núdze musela nosiť vypchaté nohavičky, ju však priviedla k operácii. „Predstavte si, že ste glamour modelka, ktorá nosí inkontinenčné nohavičky. To nie je pekná predstava. Preto som sa rozhodla pre operáciu,“ povedala otvorene.

 

V plastikách nie je Nicole žiadnym nováčikom. Netají, že má za sebou liposukciu a modelovanie pŕs. „Po tom som si prisahala, že žiadnu ďalšiu plastickú operáciu nepodstúpim. Zotavovanie bolo veľmi vyčerpávajúce, trvalo to asi rok. Toto však nebol v mojom prípade skrášľujúci zákrok,“ zdôraznila.  Procedúra bola na jej prekvapenie bezbolestná a zotavenie bolo úplne v poriadku. „A hlavné je to, že funkcia môjho panvového dna je oveľa lepšia, akoby som nikdy nemala deti. Teraz môžem opäť skákať na trampolíne s deťmi. Nielenže môžem behať hore dole po schodoch bez toho, aby som riskovala nehodu, ale ak by som chcela, mohla by som zabehnúť aj maratón. Zmenilo mi to život."

Zotavovanie po tejto operácii trvá asi šesť týždňov. Ako Nicole dodáva, prvý sex s manželom Tomom (41) po tomto čase bol podobný sexu po pôrode, lebo sa báli, aby sa niečo nepoškodilo. „Našťastie všetko bolo úžasné,“ tvrdí.

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az
Zdroj: gettyimages.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia