Keď nemôžete dojčiť sama, na kvalite umelého mlieka naozaj záleží

Keď nemôžete dojčiť sama,
Ilustračné foto
2021-12-07 15:00:00 |

Materské mlieko obsahuje všetky základné vitamíny, stopové prvky, živiny a minerály potrebné v prvých mesiacoch života bábätka.

Protilátky v materskom mlieku tiež pomáhajú posilniť imunitný systém dieťaťa. Ženy však nie sú vždy ochotné alebo schopné dojčiť. Existuje množstvo dôvodov, prečo mnohé rodiny spájajú dojčenie s kŕmením z fľaše a dojčenskou výživou. Aká je potrebná výbava pre novorodenca?

Čo je umelé mlieko?

Je to náhrada materského mlieka vyrobená zo špeciálneho sušeného mlieka. Väčšina dojčenskej výživy je vyrobená z kravského mlieka, vitamínov a minerálov. Prášok sa zmieša s vychladenou prevarenou vodou a podáva sa deťom vo fľaši alebo pohári. Fľaša pre novorodenca je vyrobená z plastu alebo skla.

Živiny vo výžive podporujú rast dieťaťa počas prvých 6 mesiacov. Akonáhle dosiahnu 6 mesiacov, môžu začať jesť aj tuhšiu stravu, ale dieťa by nemalo piť bežné kravské mlieko, kým nebude mať aspoň 12 mesiacov. 

Nasledujúce položky nie sú nevyhnutné ako výbava pre bábätko, ale môžu vám výrazne uľahčiť život.

Ohrievanie fľaše

Aj, keď sa to zdá ako najjednoduchšia možnosť, dať fľašu do mikrovlnnej rúry je veľké nie, pretože mlieko sa nezohreje rovnomerne a môžu sa vytvárať horúce miesta, ktoré by mohli popáliť ústa vášho dieťaťa. Navyše mnohí odborníci sa domnievajú, že mikrovlny môžu zničiť dôležité živiny, najmä v materskom mlieku.

Niektorí rodičia sa rozhodnú zohriať mlieko, ktoré je uložené v chladničke, umiestnením fľaše do misky s horúcou vodou. Je to osvedčená a overená metóda, ktorá sa používa po generácie.

Ďalšou možnosťou je ohrievačka mlieka alebo inak nazvaná ohrievač fliaš. Ohrievač na fľaše pomerne rýchlo ohrieva fľašu mlieka alebo umelej výživy bez rizika vytvorenia horúcich miest. Ohrievač mlieka može byť navrhnutý s funkciami automatického vypnutia, aby sa zabránilo prehriatiu fľaše.

Antikoliková fľaša

Nič nebolí viac ako, keď vaše dieťa nekontrolovateľne plače. Ak je príčinou ich sĺz kolika, plynatosť alebo reflux kyseliny, možno neviete, ako im pomôcť. Vidieť bolesť vášho drobčeka môže byť také stresujúce, že urobíte čokoľvek, aby ste problém zastavili.

Našťastie existuje kojenecká fľaša, ktorá by mohla pomôcť. Jedným z bežných spôsobov, ako deti dostávajú plyn do tráviaceho systému, je prehĺtanie vzduchu, najmä počas kŕmenia.

Fľaša pre bábätko označená ako antikoliková je navrhnutá tak, aby obmedzila prehĺtanie vzduchu počas kŕmenia, zmenšila bublinky plynu v žalúdku a spomalila príjem potravy.

Čo je to sterilizátor fliaš?

Sterilizátor fliaš je stroj, ktorý rýchlo eliminuje až 99,9 % baktérií a choroboplodných zárodkov z dojčenských fliaš a iných malých predmetov, ako sú cumlíky na fľaše, cumlíky a hryzátka. Väčšina sterilizátorov fliaš funguje na elektrinu a v procese sterilizácie využíva paru, hoci niektoré sterilizátory teraz využívajú namiesto pary UV. Existujú aj parné sterilizátory, ktoré nie je potrebné zapájať a sú určené na použitie v mikrovlnnej rúre.

Sterilizátor do mikrovlnky je nádoba, ktorá sa zmestí do mikrovlnnej rúry. Pred sterilizáciou touto metódou vždy skontrolujte, či je zariadenie vhodné do mikrovlnnej rúry.

 

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: PR článok

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia