Do nemocnice došliapala na bicykli, o hodinu porodila

Do nemocnice došliapala na
Ilustračné foto
Zdroj: Facebook
2021-11-30 18:00:00 |

Bicyklovanie miluje a od tejto vášne ju neodradilo ani veľké brucho, hlboká noc a kontrakcie, ktoré prichádzali v čoraz kratších intervaloch. Lepší spôsob prepravy si jednoducho predstaviť nevie!

Novozélandská politička Julie Anne Genter (41) je veľkou zástankyňou cyklistiky a k nedávnemu pôrodu došliapala práve na tomto dopravnom prostriedku. Hovorkyňa Strany zelených to neurobila po prvýkrát. Podobnú cestu podnikla aj pred tromi rokmi,  keď sa aj s manželom posadili na dvojnohých tátošov a vybrali sa do pôrodnice. Vtedy zastávala funkciu ministerky pre ženské záležitosti. Do nemocnice dorazili v nedeľu a jej prvý syn sa narodil v utorok. Vysvetlila, že nemala kontrakcie, ani jej neodtiekla plodová voda, ale išla na umelé vyvolanie pôrodu v 42. týždni tehotenstva. Zarytá fanúšička bicyklovania povedala, že do auta sa nezmestila. Aby upokojila kritikov, uviedla, že použila elektrobicykel a väčšina cesty viedla dolu kopcom.

Tentokrát sa vybrala do nemocnice o niečo neskôr, keď už cítila kontrakcie. Opäť ju sprevádzal manžel. Naozaj som neplánovala ísť na bicykli, ale nakoniec sa to zase stalo," napísala Julie Anne na Facebooku. Tvrdí, že kontrakcie „neboli až také zlé“, preto sa s manželom rozhodli pre tento dopravný prostriedok. Ako vidno z fotky, ktorá vznikla na nemocničnom parkovisku, kontrakcie ju naozaj nepripravili o úsmev a o necelú hodinku už držala v náručí svoju druhú maličkú lásku.

Zaujímavosťou je, že v deviatom mesiaci tehotenstva si trúfla vybrať sa do nemocnice o druhej v noci. Cesta im trvala asi 10 minút a ako Julie Anne priznala, ku koncu sa už kontrakcie riadne zhustili a prichádzali každé 2-3 minúty. „Hneď po jednej sa usmievam na parkovisku,“ pripísala vtipne k fotke.

Pôrod bol bez komplikácií a politička poďakovala personálu za úžasnú starostlivosť. Nuž, aj toto je príklad silnej ženy, ktorá sa len tak hneď niečoho nezľakne. Klobúk dolu!

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az
Zdroj: bbc.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia