VZŤAHY: Prečo to po sobáši niekedy začne ŠKRÍPAŤ? Poznáme dôvod

VZŤAHY: Prečo to po
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2021-11-19 16:00:00 |

S Ivanom žijeme spolu už tri roky, myslím, že sme sa za ten čas spoznali, zvykli sme si na seba a je nám spolu dobre. Ivan ma ale nedávno požiadal o ruku a ja som sa zľakla.

Mirka sa obáva, že svadbou sa doteraz krásny vzťah môže zmeniť k horšiemu. Pozná totiž viacero párov, ktorým sa to stalo. Dokonca sa mnohí rozvádzajú aj z dôvodov, ktoré by podľa nej otvorený vzťah vydržal. Na obavy 25-ročnej mladej ženy reaguje psychologička Katarína Szabados.

„A ako viete, že by problémy, ktoré medzi partnermi vzniknú, otvorený vzťah vydržal?  To je podľa mňa relatívne. Ale každopádne sa po svadbe môže ukázať množstvo vecí, ktoré vo vzťahu na ´divoko´ vidieť nie sú. Všetky rozdielnosti, konflikty, problémy sa po sobáši viac skoncentrujú. Partnerský vzťah totiž svadbou získa úplne novú kvalitu, zrazu je v hre iná zodpovednosť, mnohé veci sa už nedajú riešiť tak, ako za slobodna. Ak partneri, či už manželia, nezačnú hľadať, ako spolu žiť po novom, tak to vzťah skutočne nemusí vydržať.

Mnohým ľuďom sa vzťah rozpadne napríklad v bode, keď spolu veľa rokov chodili, potom sa vzali a po roku sa rozviedli. Bol to takzvane prechodený vzťah. A je dosť možné, že keby sa nevzali, mohli to spolu ešte mnoho rokov ťahať po starom. Ale, či by im to bolo na prospech, to neviem.

To, čo navonok pôsobí ako krásny a šťastný vzťah, za múrmi často vyzerá úplne inak. Toho som vďaka svojej profesii bola svedkom už nespočetnekrát. A okolie sa potom hrozne čuduje, ako je možné, že sa ´taký úžasný vzťah´ rozpadol. No, často preto, že tí dvaja sa na seba len usmievali, ale konflikty neriešili a už sa ich nakopilo toľko, že to vzťah neuniesol.“

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/sv

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia