VŠI: Po tomto videu vás bude svrbieť hlava ešte týždeň

VŠI: Po tomto videu
Ilustračné foto
Zdroj: TikTok/trashywshyy
2021-11-11 12:30:00 |

Kaderníčka Rachel Maroun z austrálskeho Sydney zdieľala video vlasov 13-ročnej tínedžerky totálne zamorených všami. Také niečo ste ešte stopercentne nevideli!

Dievčina sa trápila so zavšivenou hlavu takmer rok. Ako kaderníčka skonštatovala, „vší bolo viac ako prameňov vlasov“. Keď to Rachel zbadala, takmer onemela. Rozhodla sa jej však pomôcť a zbaviť ju ich. Šokujce video so zamorenými vlasmi zdieľala na sociálnej sieti.

Najjednoduchšou a najspoľahlivejšou cestou, ako sa vší zbaviť, by bolo hlavu vyholiť. V tomto prípade však robila Rachel všetko pre to, aby dospievajúcemu dievčaťu zachránila dlhé vlasy. Sama má len 21 rokov a vie, aké sú pre dievčatá v tomto veku pekné dlhé vlasy dôležité.

„Ako môžete vidieť, vši vo vlasoch absolútne besnia, úplne prevzali kontrolu,“ hovorí kaderníčka na videu. Vo vlasoch už nebolo miesto, tak sa vši dievčaťu prechádzali po krku aj po tvári a sali jej tam krv. Na videu vidno aj to, ako padajú až dole na oblečenie.

Odstraňovanie vší rozdelila Rachel na tri stretnutia, ktoré trvali celkovo osem hodín. Na jedenkrát nebolo možné také množstvo hníd a vší odstrániť bez toho, aby nemusela siahnuť na vlasy.

Vysvetlila, že dievča nezanedbalo hygienu, ale ide o dieťa so špeciálnymi potrebami, ktoré nevie odkomunikovať, že má vši. Preto a na to prišlo až v stave, keď ju začali okupovať nielen vo vlasoch, ale aj na iných častiach tela. Ako podotkla, rodina bola pre opatrenia spojené s pandémiou koronavírusu pod tlakom a aj preto vyhľadali odbornú pomoc až tak neskoro. „Spočiatku sa snažili zbaviť dcéru vší doma, no ona im to pre nadmernú stimuláciu nedovolila. Preto to nechali na mňa,“hovorí. „Je naozaj dosť zriedkavé vidieť takéto vážne prípady, ale keď sa to stane, je to vždy šok. Sama som neohla uveriť, že niekto mohol mať vši tak dlho a dokázal s tým žiť," reaguje na komentáre, v ktorých ľudia píšu, že snáď ani nie je možné s takou hlavou existovať.

Ako Rachel dodala, dievča sa po poslednom stretnutí, keď už malo vlasy čistučké, nevedelo prestať usmievať a stále sa ich dotýkalo. Označilo to za „neopísateľnú úľavu". I keď pre Rachel to nebola príjemná robota, túto skúsenosť neľutuje. Keď videla šťastnú klientku a jej krásne čisté vlasy bez vší, bolo to pre ňu dostatočným zadosťučinením. 

 

Fotogaléria

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia