Čakajú druhé dieťa, no otec sa ženiť nechce: Prečo to muži robia?

Čakajú druhé dieťa, no
Zdroj: gettyimages.com
2021-10-19 17:00:00 |

Bol už raz ženatý, nemali však žiadne deti a bývalá manželka ho tak strašne sklamala, že sa bojí ísť do ďalšieho manželstva. Aj keď na ceste je druhé dieťa...

„Žijem s partnerom už 5,5 roka a máme štvorročnú dcéru a teraz čakáme ďalšie dieťa. Veľmi by som chcela, aby sme boli kompletné rodina a nie, aby sa každý volal inak. Bohužiaľ, môj partner sa ženiť nechce. Jeho argument vždy je, že ak sa dvaja majú radi, nepotrebujú na to papier. Ja si však myslím, že manželstvo je predsa len iný záväzok. Nechcem sa s ním rozísť, len neviem, či mám šancu tento stav zvrátiť,“ opísala svoj problém Milka.

Radí psychologička PhDr. Katarína Szabados

„V prvom rade by mala pani Milka zistiť, čo jej partner proti svadbe má. Čo sa ho dotklo, v čom konkrétne sa sklamal. Vyzerá to ako veľmi typická reakcia niekoho, komu nevyšiel vzťah a tak to celé hodil na svadbu. Lenže - svadba je v tom nevinne, vzťah mu nevyšiel z úplne iného dôvodu. A evidentne nie je zmapované, z akého. A to je problém, pretože ten istý dôvod sa zrejme objaví v ďalšom, možno aj v tom ich, vzťahu a môže ho zničiť, bez ohľadu na to, či je to vzťah so svadbou alebo bez svadby.

Okrem toho Milka potrebuje svojmu partnerovi doručiť, prečo je pre ňu svadba taká dôležitá, v čom presne má pre ňu hodnotu. A stáť si za tým. Ja si napríklad dlhodobý vzťah bez svadby predstaviť nedokážem, ja by som na to jednoducho nepristúpila..

Ak partner povie ´ak sa dvaja majú radi, nepotrebujú papier´ a Milka vycúva? Ja by som pokračovala: ok, takto to máš ty, ale ja to mám inak, keď sa nechceš ženiť, cítim sa tak a tak, urobí to so mnou to a to ... v konečnom výsledku sa ten vzťah môže pokojne rozpadnúť. Práve preto, že Milka nezobrala vážne, ako veľmi dôležitý sobáš pre ňu je.

Na druhej strane sa ich vzťah nemusí svadbou skončiť. Keď Milka pôjde do diskusií o svadbe, tak sa môže dostať do momentu, kedy zrazu pochopí, prečo sa jej partner ženiť nechce a začne jej to natoľko dávať zmysel, že od požiadavky na svadbu ustúpi. Bude jej však jasné, prečo. A potom to tiež prestane byť problém. "


Autor: © Zoznam/sv

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia