Neverili by ste, čo musia doma robiť deti princa Williama

Neverili by ste, čo
Ilustračné foto
2021-10-15 09:30:00 |

Obľúbený britský princ poskytol vzácny pohľad na ich kráľovský domáci život. Napadlo by vám, že William a jeho manželka Kate trvajú na tom, aby deti neplytvali vodou a zbytočne nesvietili?

Kým staršie deti kráľovského páru, princa Williama a jeho manželky Kate Middleton chodia do školy, najmladší trojročný Louis si užíva bezstarostné detstvo. Ako William prezradil v rozhovore pre spravodajskú stanicu BBC pred udeľovaním cien Earthshot Prize, malý trávi vonku toľko času, koľko môže. „Louis si rád hrá celý čas vonku - žije vonku,“ povedal so smiechom.

O Williamovi a Kate je známe, že sa snažia deti vychovávať čo najbežnejším životom, aký je možný v ich postavení viesť a nemajú dovolenú elektroniku. Uprednostňujú klasické hračky z prírodných materiálov. Vojvoda v rozhovore odhalil svoje obavy z generácie svojich detí a zdôraznil, že ak sa bude o klimatických zmenách iba rozprávať, o 30 rokov už „bude neskoro“.

Téma vplyvu ľudskej činnosti na planétu podľa neho zaujíma už aj najstaršieho Georga (8), ktorý mu kladie zvedavé otázky. „Napríklad, ja keď som vyrastal, som vedel, že nemôžem plytvať vodou, musím vypínať vypínače a podobné veci, bolo mi to vštepené,“ podotkol. Rovnako tak to on učí svoje deti. „Takže áno, (George) je si toho veľmi dobre vedomý, viac ako dvaja mladší súrodenci v tejto chvíli,“ povedal. Prezradil, že s Kate trvajú na tom, aby deti púšťali len toľko vody, koľko potrebujú a v izbách sa nesvieti po celý čas. 

Ako poznamenal, princezná Charlotte je ešte trochu malá a úplne si to neuvedomuje. Rovnako tak Louis. „Ale myslím si, že im už pomaly dochádza, že na týchto veciach záleží, ale keď si taký malý, chceš sa len zabávať a hrať sa.“

„Cítim sa zle, pretože nechcem na nich preniesť bremeno týchto starostí,“ poznamenal William. George bol podľa neho „trochu zmätený a naštvaný“ na stav planéty počas akcie zberu odpadu v škole. „Georgova škola v poslednom čase robí zber odpadu a ja som si to neuvedomil, ale keď som s ním na druhý deň hovoril, už dával najavo, že je trochu zmätený a trochu ho rozčuľuje fakt, ako to funguje. Zbierali odpad v jeden deň a nasledujúci urobili tú istú trasu v rovnakom čase a zase tam našli ten istý odpad, ktorý opäť pozbierali. A myslím si, že sa pokúšal pochopiť, ako a odkiaľ to všetko pochádza,“ opísal. Ako dodal, synovi nejde do hlavy, že keď v jeden deň odpad pozbierali, na ďalší tam opäť bol. „Tak toto sme vyčistili. Prečo to nezmizlo? “ krúti malý princ hlavou. 

 

 

 

Fotogaléria

Instagram/duceandduchesogcambridge
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia