Dôvod, pre ktorý táto mama vstáva ráno o piatej, vás dostane

Dôvod, pre ktorý táto
Ilustračné foto
2021-10-12 20:35:00 |

Kým rodičia, ktorým nezačína skoro ráno šichta, o piatej ešte sladko spia, mama sedemročného Nea-Raeha z anglického Bristolu vyskočí na prvé zazvonenie budíka.

Dôvodom, pre ktorý spáva maximálne šesť hodín a nech by sa jej ako nechcelo, ráno o piatej jednoducho vstane, je jej potreba vyzerať pri odprevádzaní syna do školy tip-top. „Je v poriadku, ak chcú iné mamy nosiť trebárs aj pyžamo, ja chcem, aby bol môj chlapec na mňa hrdý,“ vysvetľuje 37-ročná mama Rachel Gardenerová z Teeside v Anglicku.

Slobodná mama žije so synom len pár ulíc od jeho školy a neraz pred školu ráno stretáva mamy jeho spolužiakov v teplákoch, nenamaľované či dokonca naozaj aj v pyžame. Ona namiesto toho, aby na seba nahodila prvé nohavice a tričko, ktoré zbadá, lenivo si prečesala vlasy a išla ho odprevadiť, strávi každé ráno minimálne hodinu úpravou tváre, vrátane použitia zvýrazňovača, rúžu, lícenky a riasenky. Samozrejme, tomu predchádza ranní sprcha a 20 minút jej zaberie každodenné fénovanie vlasov. Nakoniec si oblečenie dôkladne vybraný outfit, ktorý si večer predtým vyskúšala a pripravila. Dáva si záležať aby sa jej oblečenie pri odprevádzaní syna do školy neopakovalo. Do 8.00 je pripravená a môže sa prezentovať na verejnosti, píše TheSun.

Pre Rachel je predstava, že by ju videla napríklad poštárka bez mejkapu alebo v teplákoch, priam desivá. A pred školu by už za žiadnu cenu nikdy nešla dokonale neupravená. Keď si predstaví tie mamy, ktoré reálne vídava pred základnou školou jej syna v pyžamách či akýchsi domácich outfitoch, robí sa jej ťažko. „Pri pohľade na ne sa až hanbím,“ hovorí. „To aký odkaz dávajú svojim deťom? Nesúdim ľudí podľa výberu oblečenia, ale ak sa ma niekto spýta na názor, poviem ho,“ tvrdí odhodlane. „Vstávam veľmi skoro, aby som mala upravenú tvár. Dám si do poriadku vlasy, zobudím syna, vyložím koše, upracem dom a nakrútim niekoľko videí na TikTok, než ideme do školy. Ak to dokážem ako matka, ktorá je so synom sama, tak to určite môžu dokázať aj ostatní,“ odkazuje.

I keď to znamená o hodinu či dve menej spánku, každá žena by si podľa Rachel mala ráno nájsť čas  pre seba a na svoje dieťa. „Neexistuje žiadne ospravedlnenie,“ zdôrazňuje.

Rachel pripúšťa, že jej postoj k obliekaniu a líčeniu privádza iné mamy k hnevu a nazýva ich „súdnou brigádou“. Ako hovorí, nenávidela, keď jej hovorili, že je príliš nóbl. „Teraz je mi ľudí, ktorí majú potrebu niekoho stále kritizovať, skôr ľúto. Pochopila som, že nájdu chybu na každom, kto sa odváži byť iný,“ podotkla.

Rachel priznáva, že ani náhodou nepatrí k bohatým „paničkám“. Naopak, šminky kupuje v bežných drogériách oblečenie hľadá v charitatívnych obchodoch. „Vyzerám vždy báječne za menej ako 40 libier (v prepočte 47 eur) mesačne a to aj s tým, že si dám urobiť nechty," chváli sa.

Odmietam byť neupravenou mamou

„Mňa nikdy nenájdete bez mejkapu alebo vo vyťahaných teplákoch. To by som nikdy nepripustila,“ hovorí Rachel. Za veľmi dôležité považuje to, aby ju ani syn nevidel neupravenú. „To, že ma niekto odsudzuje za to, ako sa o seba starám, poukazuje skôr na jeho žiarlivosť,“ dodáva.

„Odmietam ísť vyniesť kôš, zbehnúť do obchodu, polievať záhradu, ísť si zaplávať alebo zacvičiť bez dokonalého mejkapu. Je to moje brnenie. Syn mi vždy hovorí, že som krásna. Predstava, že by ma niekto videl bez mejkapu, upravených vlasov či nedokonale upraveného oblečenia, je strašidelná,“ prezradila.

„Som taká posadnutá upraveným zovňajškom, že som si dokonca dala popri kontrakciách robiť nechty,“ prezrádza. Dodala, že rodila s dokonalým mejkapom. „Bola som v pôrodnici dva týždne a môj pôrod trval 30 hodín, za celý čas som sa neodlíčila,“ povedala. „Stále som sa pýtala sestričiek, či sa mi nerozmazala riasenka,“ smeje sa.

Z kritikov si ťažkú hlavu nerobí, rozčúli ju akurát to, keď si ľudia myslia, že jej syn je na druhom mieste a viac času venuje líčeniu. „Niektorí to hovoria dostatočne nahlas, aby som počula, že nie je možné starať sa dobre o syna, keď musím venovať veľa času tomu, aby som dobre vyzerala,“ sťažuje sa. Ľudia, ktorí si myslia, že syn je na druhom mieste, sa podľa nej mýlia. Aj to je dôvod, prečo si medzi mamami v škole nenašla žiadnu kamarátku. „Pre mňa je to, ako sa o seba starám a ako vyzerám, štandardom, toto si môžem zo svojho rozpočtu dovoliť a nemienim to meniť,“ dodala.

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia