Vytráca sa vám z manželstva iskra a zabúdate na sex? Takto to zmeníte!

Vytráca sa vám z
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2021-10-11 14:00:00 |

Pozná to mnoho rodičov. Kým spočiatku sa nevedeli jeden druhého nabažiť, po príchode detí na svet je vášeň zrazu preč. Zapracujte na zmene.

Olivia milovala sex. Keď spoznala svojho manžela Bena, pokojne sa „do toho pustili“ aj šesťkrát denne. Po tom, ako porodila synčeka, našli si na to čas nanajvýš raz týždenne, aj to nie vždy. Ich vzťah strácal iskru a Olivia si povedala, že to nedopustí. Zanedbávať sexuálny život je totiž veľmi jednoduché a často si ani neuvedomíme, že s partnerom začneme žiť skôr ako s bratom či sestrou. „Náš syn má 22 mesiacov a milujeme ho najviac na svete. No stále častejšie som sa prichytila pri tom, ako fantazírujem o dávnych bezstarostných dňoch, keď sme si život užívali, nie prežívali zo dňa na deň,“ vysvetľuje Olivia. Rozhodla sa preto aktívne na tom zapracovať a spísala zaujímavý zoznam akitvít na oživenie ich sexuálneho života. Ak máte pocit, že aj z vášho vzťahu sa po príchode detí vytráca iskra, odporúča vám všetkými desiatimi vyskúšať niečo podobné. Znie to možno bláznivo, ale ako sa hovorí, kto nevyskúša, nevie...

Hranie rolí – sexi noc s cudzincom

Prvé na Oliviinom zozname bola sexi noc s cudzincom. Ako to vyzerá? Chce to trochu fantázie a príprav, no dá sa to zvládnuť. V prvom rade si treba naplánovať miesto, kde sa večer stretnete. Zabudnite na najbližšiu krčmu v okolí či pizzeriu, kam chodíte pravidelne. Poobzerajte sa po nejakom lepšom bare, aby ste sa cítili výnimočne, radí Olivia. Každý prichádza na „miesto činu“ sám.

Ona v sexi oblečení, Ben v obleku alebo nejakom trendovom kúsku. Vo vnútri predstierajú, že sa nepoznajú a všímajú si pohľady iných pohlaví na svojho partnera. Výskumy ukazujú, že sledovanie toho, ako je váš partner žiadaný, vám pripomína to, prečo vás kedysi upútal. Keď sa s tým druhým vidíte mimo rodičovskej roly, vnímate ho inak. „Ja si potom sadnem sama k objednanému stolíku a neskôr si ku mne prisadne Ben,“ opisuje Olivia. Objednajú si nápoje a vedú šteklivé rozhovory. Žiadne rodičovské starosti alebo reči o tom, čo doma kde opraviť. Po pár drinkoch sa vrátia buď domov a v začatom večer pokračujú v spálni alebo majú objednanú niekde izbu v hoteli a užijú si noc tam. „Netreba to robiť často, ale fakt to stojí za to. Veľa sa pri tom, aj po tom nasmejeme,“ opisuje Olivia. Opäť si berie na pomoc vedu a pripomína, že podľa štúdií je u párov, ktoré sa spolu dokážu zabávať, väčšia pravdepodobnosť dlhodobého vzťahu. „Preto je dôležité robiť hlúposti, pri ktorých sa môžete spolu chichotať,“ hovorí Olivia.  

Sexujte na novom mieste

„Toto sme milovali, keď sme spolu začínali. Odviezli sme sa na odľahlé miesto za mesto a v aute sme si užili nezbednú rýchlovku. Vedomie, že nás môže každú chvíľu niekto načapať, zvyšuje vzrušenie,“ smeje sa Olivia. Tak ako kedysi, môžete to robiť aj po desiatich či dvadsiatich rokoch vzťahu. Čím dlhšie ste spolu, deti rastú a vy ste čím ďalej, tým serióznejší v prístupe k živote, môžete si takúto zmenu o to viac užiť. Veľkým plusom je, že k takémuto oživeniu vzťahu naozaj nepotrebujete plnú peňaženku.

 Posielajte si šteklivé esemesky

Taká drobnosť a dokáže tak veľmi navnadiť. Kým doteraz ste manželovi do esemesky písali akurát tak to, čo má cestou z práce nakúpiť alebo ste mu posielali rozkošné fotky dieťaťa, teraz to skúste trochu inak. Pošlite mu esemesku so šteklivým obsahom a čakajte na odpoveď. 

Sexting je vynikajúci spôsob, ako udržať vášeň nažive v dlhodobých vzťahoch. .Niekedy to možno chce zo začiatku sa trochu prekonať, ak nie ste na takúto komunikáciu zvyknutí, ale výskumy jasne ukazujú, že posielanie správ so šteklivým obsahom vzbudzuje vášeň. Po niekoľkých mesiacoch tohto spôsobu flirtovania by sa mal váš sexuálny život zlepšiť.

Hýbte sa spolu

Začnite spolu športovať. Určite nájdete nejaký šport, ktorý robí radosť obidvom. Čo tak aspoň raz týždenne si spolu zabehať? Alebo si zahrať tenis? Prípadne sa pustite do jogy, tam sa fantázii medze nekladú! Prípadne si kúpte permanentky do fitka. Aj tam si uvedomíte, že vaša polovička je ešte stále sexi, len vy ste to už prestali vnímať. Bol by v tom čert, aby si tam niekto vášho partnera nevšimol! Nejde však ani tak o to. Pri športe sa prirodzene uvoľňujú endorfíny spôsobujúce dobrú náladu a vyvolávajúce pocity šťastia. Možno aj táto spoločná činnosť vám otvorí nový pohľad na vášho už opozeraného partnera.

Ak ste sa aj vy vo vzťahu dostali do pohodlnej fázy leňošenia v županoch a sledovania nekonečných seriálov či športových prenosov bok po boku bez toho, aby tam bola akákoľvek vášeň, treba na tom zapracovať. Nezabúdajte, že váš partner je váš milenec, nie váš spolubývajúci či súrodenec, takže ho v spálni nezanedbávajte. Možno sa to neprejaví hneď, ale určite to časom vzťah ovplyvní. To, že na ňom treba pracovať, je neodškriepiteľné!

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia