Ľudia narodení v tento deň patria k najúspešnejším

Ľudia narodení v tento
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2021-09-19 19:30:00 |

Nielen meno či čas narodenia, ale aj dátum majú vraj výrazný vplyv na úspech v živote. Vedci si na to posvietili a potvrdili, že niektoré dátumy sú ozaj mimoriadne inšpiratívne.

Vedci z MyHeritage vypracovali zoznam narodenín tisícky držiteľov prestížnych cien, aby zistili, či je niečo pravdy na tom, že dátum narodenia môže ovplyvniť úspech človeka. Zdá sa, že niečo na tom bude a niektoré dátumy sú jednoducho predurčené na to, aby sa v nich rodilo viac úspešných ľudí ako v iných dátumoch. Vedci zostavili zoznam z mien držiteľov či nominovaných na 10 najprestížnejších svetových cien, medzi ktorými boli Grammy, Oscar, World Cup (MS vo futbale), Michelin Star Award, Pulitzerova či Nobelova cena.

Ukázalo sa, že z 365 dní v roku je 30. apríl dátumom, ktorý priniesol najviac víťazov. V tento jediný deň sa narodilo 11 spomedzi 1000 držiteľov cien alebo nominovaných do užšieho výberu. Medzi známych ľudí, ktorí sa v posledný aprílový deň narodili, patria okrem iných rapper Travis Scott, herečky Gal Gadot či Kirsten Dunst.

Druhý dátum narodenia, ktorý sa najviac spája so získavaním prestížnych cien, je tiež aprílový. Ide konkrétne o 27. apríl, kedy oslavuje narodeniny 8 z 1000 vybraných osobností. Okrem speváčky a víťazky Grammy Lizzo a speváčky a majiteľky Zlatého glóbusu Sally Hawkinsovej v tento deň prišli na svet aj známy šéfkuchár Martin Berasategui a luxemburská šéfkuchárka Léa Linster, ktorá bola prvou a doteraz je jedinou ženou, ktorá získala zlatú medailu na Bocuse d´Or.  Ide o podujatie, na ktorom sa raz za dva roky vyhlasuje najlepší kuchár na svete.

Apríl sa vo všeobecnosti ukazuje ako mesiac, ktorý prináša najúspešnejších ocenených a nominovaných. V tomto mesiaci oslavuje narodeniny až 99 najúspešnejších držiteľov prestížnych ocenení. Spomedzi nich môžeme spomenúť držiteľku Oscara Emmu Thompson, držiteľku Grammy Barbru Streisand, hviezdu Harryho Pottera Emmu Watson, kráľovnú Viktóriu či Victoriu Beckham.

Na druhom mieste je november, v ktorom sa narodilo 94 víťazov a nominovaných. Patria k nim držiteľka Oscara a Zlatého glóbusu Anne Hathawayová aj šéfkuchár Gordon Ramsay, ktorý získal celkovo 16 michelinských hviezd.

Tretím najúspešnejším mesiacom je marec, v ktorom sa narodilo 92 ocenených. Medzi nimi aj päťnásobná víťazka Grammy Mariah Carey či držiteľa Zlatého glóbusu a Zlatej palmy Quentin Tarantino.

Najmenej bežným mesiacom, v ktorom sa rodia úspešní ľudia, je február. Spomedzi tisícky úspešných držiteľov rôznych ocenení ich v najkratšom mesiaci roka prišlo na svet 58. K známym menám patrí napríklad portugalský futbalista Cristiano Ronaldo.

Druhým najmenej úspešným mesiacom, počas ktorého sa narodilo iba 71 ocenených, je december. Netreba však hádzať flintu do žita, také známe mená ako Brad Pitt, Taylor Swift alebo Denzel Washington sú zárukou toho, že aj decembroví ľudia môžu byť nadmieru úspešní. A okrem toho sa vraj dožívajú najvyššieho veku.

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: thesun.co.uk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia