Čo rok, to pôrod: Ešte nemá ani 40 a čaká dvanáste dieťa

Čo rok, to pôrod:
Ilustračné foto
Zdroj: Instagram/ littlehouseinthehighdes
2021-09-15 19:00:00 |

Courtney a Chris Rogersovi sú spolu trinásť rokov a na ceste je ich dvanáste dieťa. Na svet by malo prísť v marci. Mená všetkých detí začínajú na C.

Už sa nevedia dočkať, kedy privítajú najmladšieho potomka. Courtney (37) a Chris (33), ktorý je pastorom, si nevedia bez detí život predstaviť. „Jedným z dôvodov, prečo deti chceli, aby ich bolo dvanásť, je kultový film 12 do tucta so Stevom Martinom a Kate Bakerovou. Ešte jedno, ešte jedno, hovorili vždy, až sme sa dostali na tento počet,“ vysvetľuje Courtney, prečo sa rozhodli pre takú veľkú rodinu. Keď sme o nich písali minulý rok, manželia zo Santa Fe v Novom Mexiku v USA práve čakali najmladšiu Caris (9 mesiacov).

„Milujem byť matkou. Nový prírastok očakávame v marci, keď bude mať najstarší syn 12 rokov, je to úžasné. Som veľmi vďačná, že sa to deje a deti si budú vekovo stále blízke,“ povedala Courtney.

Dvojica, ktorá svoje potomstvo vychováva aj učí doma, ešte nevie, či to bude chlapec alebo dievčatko. „Dúfame, že to zistíme v prvom októbrovom týždni. Môj manžel by chcel dievča, tak by sme mali šesť chlapcov a šesť dievčat,“ hovorí Courtney. Ona by sa zase tešila z chlapčeka, lebo poslednými prírastkami boli dievčatká. S istotou však vedia, že aj meno najmladšej ratolesti bude začínať na C. Nad akými rozmýšľajú prezradiť nechcú, neurobili tak pred pôrodom ani raz.

Ich deti sa volajú Clint (11), Clay (10), Cade (8), Callie (8), Cash (6), šesťročné dvojčatá Colt a Case, Calena (4), Caydie (3), Coralee (2) a Caris.

Courtney, ktorá dokumentuje ich uponáhľaný život na 12 árovom pozemku so 140 zvieratami, medzi ktorými sú ošípané, ovce, psy či kurčatá, nikdy nerátala s tým, že bude mať tak veľa detí. Prezradila to na svojej instagramovej stránke @littlehouseinthehighdesert. „Keď sme sa vzali, mala som 24. Potom som potratila, takže Clint sa narodil až tesne pred mojimi 26. narodeninami,“ priblížila. Aj keď chcela mať veľkú rodinu, netušila, že ich bude až toľko.

Courtney má pred nastávajúcim pôrodom, na ktorý si počká ešte pol roka, rešpekt. Po posledných troch cisárskych rezoch už neprichádza do úvahy prirodzený pôrod, lebo by to mohlo ohroziť ju aj dieťatko. „Najmladšia Caris mala strašidelný začiatok, tak sme trochu nervózni, ale veríme, že tento raz to bude lepšie,“ dúfa. Caris sa narodila deväť dní po termíne. Bol nutný núdzový cisársky rez, pretože dcérke sa v bruchu prestávalo dariť a lekári mali obavy, že nedostáva dostatok kyslíka. Po narodení strávila 15 dní na novorodeneckej jednotke intenzívnej starostlivosti a lekári rodičov varovali, že môže čeliť vývojovému oneskoreniu. Nepotvrdilo sa to a z Caris je malá šikovná a zdravá slečna.

„Tentoraz budeme mať naplánovaný cisársky rez približne v 36-37 týždni,“ hovorí o opatreniach, pre ktoré sa lekári rozhodli. Napriek obavám z pôrodu, Courtney miluje tehotenstvá, lebo počas všetkých sa cítila dobre. „Nemávam ranné nevoľnosti, žiadne bolesti a nemôžem sa sťažovať ani na nedostatok energie,“ pochvaľuje si.

Ako Courtney povedala, nikdy staršie deti nenúti, aby jej pomáhali s bábätkami. "Nanajvýš mi najmladšie podržia, kým dokončím večeru, ale okrem hrania sa s nimi ich nijako nezapájam do starostlivosti," povedala. Detstvo svojich potomkov považuje za krásne. Chodia často na výlety a veľa sa spolu zabávajú.  Majú 15-miestnu dodávku, no keď idú na výlet, musia vytiahnuť príves. „Keď sme boli naposledy na dovolenke, prenajali sme si dom, lebo sme už príliš veľkí aj na dve hotelové izby a dochádza nám miesto."

Aktuálne rozširujú svoj pôvodne trojizbový dom, aby sa doňho dalo čoskoro 12 detí. „Manžel na tom pracuje a malo by to byť hotové do Vianoc," povedala Courtney. Budú mať sedem spální a štyri kúpeľne. I keď jej dokumentovanie ich rodinného života nevnímajú všetci iba pozitívne, Courtney je rozhodnutá v tom pokračovať. „Dostávame sa nepríjemné komentáre, lebo nie všetci majú radi veľké rodiny, ale už sme si zvykli a nerobí nám to starosti,“ skonštatovala.

Manželia predpokladajú, že 12. dieťa bude už posledné. „Chceli sme sa dostať na číslo 12 a ja naozaj nechcem pokračovať v ďalších cisárskych rezoch. Budem mať 38 rokov, takže fyzicky neviem, či ešte budem môcť mať ďalšie deti. Som z toho smutná, ale som rada, že mám čas sa na to psychicky pripraviť,“ dodala.


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia