Keby sa ženy starali o svojich mužov ako ja, nerozvádzali by sa

Keby sa ženy starali
Ilustračné foto
2021-09-14 17:30:00 |

Vstávam ráno o 6:00, aby som si pripravila mužovi raňajky a upratala. Verím, že je to jedným z dôvodov, prečo je naše manželstvo také stabilné.

Bronte Rawlingsonová (29) z mesta Frinton v Essexe je vydatá za 35-ročného majiteľa inštalatérskej firmy Phila a hovorí, že rozhodnutie zostať v domácnosti považuje za najlepšie. Kvôli láske odišla zo súkromnej školy v 19 rokoch a uvedomila si, že nemá záujem o kariéru, ale chce byť tradičnou manželkou, ktorá sa stará o svoju rodinu, píše TheSun. Všetko, na čom jej záleží, je spokojný manžel a deti. „Som presvedčená, že za rastúcim množstvom rozvodov je to, že ženy sa nesprávajú tak, ako by sa to ich manželom páčilo,“ vyhlásila. "Viem, že môjmu manželovi vyhovuje, keď sa oňho starám. Páči sa mu, že ja sa správam ako žena, aby sa on mohol správať ako muž. Navzájom sa dokonale dopĺňame,“ podotkla.

Po tom, ako Bronte vstane a pripraví Philovi raňajky, pripraví jedlo aj pre ich deti Ameliu (9), Fenell (6) a 18-mesačného Theodora. „Niekedy sú to miešané vajíčka, inokedy omeleta, ktorú Phil zbožňuje. Rada mu pripravujem obľúbené jedlá, aby som mala istotu, že bude sýty až do obeda. Určite by mu nestačila iba káva alebo nejaká drobnosť. Aj staršie dcéry sú vyberavé jedáčky, takže by m nestačili iba cereálie. Takže občas pripravujem palacinky, inokedy toasty, rôzne smoothies, aby som mala istotu, že všetci sú spokojní – ale ja to robím s radosťou. Je to moja práca ako mamy,“ vysvetľuje.

Napriek tomu, že Bronte navštevovala drahú súkromnú školu a jej výsledky boli excelentné, nikdy netúžila po kariére. Namiesto toho úmyselne otehotnela v 19 rokoch, keď sa presťahovala k Philovi. Spoznali sa tri roky pred tým na pláži. Jej rozhodnutie stať sa mamou v tak mladom veku mnohých blízkych a spolužiakov šokovalo. Kým z nich sú dnes úspešní právnici, lekári či spisovatelia, ona sa rozhodla pre inú cestu životom.

„Vždy som chcela byť matkou a manželkou, už ako malé dievča. Snívala som o tom, keď som sa hrala so svojimi bábikami. Keď som mala 12, zlomilo mi srdce, že ich musím odložiť. Cítila som však, že už som veľká slečna, ku ktorej sa hra s bábikami už nehodí,“ hovorí.

Priznala, že rodičia s jej rozhodnutím opustiť školu a stať sa mamou nesúhlasili a ich vzťahy boli nejaký čas napäté. Čakali od nej, že pôjde na univerzitu. „Ale teraz  je to už dobré a oni sa s láskou venujú vnúčatám," povedala.

Kým Phil zarába peniaze, Bronte trávi dni varením a upratovaním. Spávať chodí okolo 23.00. „Kúpeľňu a kuchyňu umývam dvakrát denne, lebo Phil má bradu,“ tvrdí. Ako priznala, neoddýchla si ani na nedávnej rodinnej dovolenke v Somersete, lebo apartmán nebol uprataný podľa jej štandardov.

 I keď sa rozhodla byť ženou v domácnosti, potrebovala by, aby mal deň viac hodín. Miluje vyrábať rôzne veci, no na to jej zostáva minimum času. Trápi ju totiž, že školské osnovy sa dostatočne nezameriavajú na „stratené predmety“ ako je šitie, pletenie a varenie, preto ich učí dcéry doma.

Bronte verí, že každý si môže vybrať svoj vlastný životný štýl a jej sa vždy páčila tradičná rola ženy v štýle päťdesiatych rokov. Preto si teraz plní svoj sen a je maximálne spokojná.

Hnevá ju, keď niekto mamy podceňuje. O deti sa podľa nej dokáže na úrovni postarať len mama, ktorá má vysoké IQ a často zvláda toľko úloh, o akých nemajú ani manažéri na najvyšších miestach tušenia. Keď jej niekto povie, že mrhá časom, ona mu odpovie, že pre ňu by bolo mrhaním času študovať na univerzite. Je presvedčená o tom, že univerzita z človeka neurobí múdrejšieho človeka, ale ak niekto po štúdiu naozaj túži, vtedy to má zmysel.

Pripúšťa, že v očiach mnohých ľudí môže vyzerať ako anti-feministka. „Na ženy je taký veľký tlak, aby nasýtili mužské prostredie, že tradičnú ženskosť je možné úplne diskreditovať a podceňovať. Väčšinou sa považuje za zbytočné v živote vzdelanej ženy byť len ženou v domácnosti. Je to skoro tak, ako keby bola práca v domácnosti vhodným zamestnaním len pre ženu, ktorá má malý intelekt alebo perspektívu. Ja to vidím úplne inak. Študovala som s výbornými výsledkami na súkromnej škole a teraz venujem energiu svojej rodine. Som šťastná,“ dodala.

Fotogaléria

Stewart Williams
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia