Keď sa dozvedela, že bude babkou, skoro ju porazilo

Keď sa dozvedela, že
Ilustračné foto
Zdroj: Instagram
2021-09-10 11:00:00 |

Viete si predstaviť, že sa v 34 rokoch stanete babkou? Keď som zistila, že na ceste je môj vnuk, nebola som z toho nadšená. A odmietam, aby ma volal babičkou!

Rosie Morant z Edinburghu čakala, že babkou sa stane v relatívne nízkom veku. Ona dcéru Morgan porodila ako 16-ročná a vyrastali skôr ako sestry, než ako mama s dcérou. Vlani, keď ešte nemala ani 35 rokov, jej 19-ročná Morgan oznámila, že je tehotná. Rosie priznáva, že sa z toho nedokázala úplne úprimne tešiť, lomcovali ňou zmiešané emócie. „Bolo mi jasné, že asi budem mladšou babkou ako je obvyklé, ale nemyslela som si, že to príde tak skoro,“ hovorí úprimne.

I keď prvotné nadšenie nebolo veľké, svojho vnuka Roxa nadovšetko miluje. Často ho bráva na vychádzky a teší sa, keď si všetci myslia, že je jej synom. „Neprekvapuje ma to. Prečo by si, preboha, mysleli, že som jeho babičkou?“ smeje sa.

„Napriek tomu, že som bola z celej veci nervózna, v skutočnosti je to dobrá skúsenosť a som rada, že som mohla v živote vnuka prevziať takú dôležitú úlohu, akou je byť jeho babkou,“ hovorí energická Rosie. Sama má okrem už dospelej Morgan ešte 10-ročného syna Logana.

Aké to je otehotnieť v 15-tich rokoch?

Rosie opisuje skúsenosti zo svojho tínedžerského tehotenstva. „Mala som veľké pochybnosti a nevedela som, čo urobiť. Rodina ma nepodporovala a vzťah, ktorý som vtedy mala, bol veľmi nezdravý,“ prezradila. Skončil ešte pred tým, než zistila, že čaká bábätko. Aj napriek všetkým nepríjemnostiam sa rozhodla dieťa si nechať a dokázať všetkým, že ho vychová. „Dokonca som pokračovala aj v škole, kde bolo niekoľko mladých mamičiek okrem mňa a vznikli v nej aj jasličky,“ hovorí.

Malý vekový rozdiel medzi ňou a dcérou sa podpísal pod ich jedinečný vzťah a blízky vzťah. Často jej opisovala, aké to bolo, keď ju čakala a Morgan tvrdila, že sa nechce stať mladou mamou. Keď sa to však stalo, Rosie jej nič nevyčítala, nestrašila ju, ale naopak, snažila sa ju podporiť, aj keď ju to netešilo. Veľmi dobre totiž vedela, čo jej dcéra prežíva.

„Nechcela robiť tie isté chyby ako ja a som šťastná, že vedela, že sa so mnou môže o všetkom rozprávať. Sama som si tým prešla, takže som vedela, ako ju podporiť. Mám skúsenosti z vlastného života,“ povedala Rosie. Podporovala ju a pomáhala jej nielen počas tehotenstva, ale aj teraz, keď je Rox na svete. „Nie je to tak dávno, čo som porodila svojho mladšieho syna, takže si všetko veľmi dobre pamätám,“ podotkla. Ako dodala, stále viac si na svoju novú rolu v živote zvyká a nakoniec je rada, že Roxa majú i keď určite nebude súhlasiť s tým, aby ju volal babka. Zároveň radí všetkým rodičom, ktorých dcéra otehotnie ako mladá, nech si odpustia výčitky a podporujú ju. Situáciu už aj tak nezmenia a sama veľmi dobre vie, čím všetkým si musela prejsť a v sebe ujasniť. Ako sa hovorí, je neskoro plakať nad rozliatym mliekom. Naopak, treba sa tomu postaviť čelom.


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia