Ľudia kruto nakladajú rodičom Dereka s raritnou poruchou: Mama reaguje

Ľudia kruto nakladajú rodičom
Ilustračné foto
Zdroj: TikTok/embertorres0.
2021-08-25 19:30:00 |

Amber sa na bábätko veľmi tešila. Počas tehotenstva sa síce objavili nejaké problémy, no celú pravdu lekári odhalili až v ôsmom mesiaci tehotenstva.

Malý Derek trpí holoprosencafáliou. Ide o zlyhanie normálneho vývoja predného mozgu. Symptómy tejto raritnej poruchy zahŕňajú mentálne postihnutie, časté záchvaty, epilepsiu, abnormality tváre a zubov, malú hlavu, nadmerné množstvo tekutiny v mozgu, rázštep pery alebo podnebia a endokrinné abnormality. V extrémnejších prípadoch sa k tomu pridávajú aj defekty hypofýzy a nízke hladiny cukru v krvi.

I keď Amber mala možnosť po zistení reality tehotenstvo ukončiť, neurobila tak. Dokonca zverejňuje fotky a videá Dereka. Ako sama úprimne priznala, čakala, že zomrie. „Lekári nám v podstate povedali, že pôrod neprežije,“ vysvetlila na TikToku. „Boli sme pripravení nechať ho ísť. Boli sme pripravení rozlúčiť sa a ak je sebecké chcieť sa s ním predtým stretnúť, potom sme sebeckí rodičia. Ale som rada, že som nepodstúpila potrat, pretože žil. Neumieral. Netrpel. Bojoval, aby zostal nažive,“ povedala. Reagovala ním na kruté a nenávistné poznámky mnohých ľudí.

Amber si uvedomuje, že výzor jej synčeka nie je bežný. Ako skonštatovala, je v poriadku báť sa a klásť otázky, ak sú ľudia zvedaví, ale zraňujúce komentáre podľa nej nie sú nikdy v poriadku. Nevidí dôvod na to, aby jej ľudia hovorili, aby sa synčeka zbavila. Dodala, že Derekove fotky a videá nezdieľa pre to, aby bola zaujímavá alebo pre peniaze, len chce ľuďom ukázať možnosti. „Robím to, aby som ukázala, že aj deti ako on môžu žiť a môžu byť šťastné a nie trpieť,“ dodala. Drobček je podľa nej napriek vážnemu ochoreniu v rámci možností veľmi spokojné a šťastné bábätko.

Všetci môžeme urobiť svet lepším miestom, ak budeme premýšľať skôr, ako otvoríme ústa.

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az
Zdroj: kidspot.com.au

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia