Táto modelka stále dojčí päťročnú dcéru! A neplánuje ešte skončiť

Táto modelka stále dojčí
Ilustračné foto
Zdroj: Instagram
2021-08-19 08:30:00 |

Glamour modelka Coco Austin je svojská. Nielen v tom, čo robí, ale nezaujíma ju ani to, čo si ostatní myslia o jej dojčení päťročnej dcéry Chanel.

Americká modelka, ktorá v novembri 2015 privítala s manželom, raperom Ice-T, dcérku Chanel, priznala, že i keď onedlho oslávi šieste narodeniny, stále ju dojčí a neplánuje s tým prestať. „Chanel má stále rada moje prsia,“ povedala pre Us Weekly. I keď mnoho ľudí jej hovorí, že po druhom roku života už dieťa z dojčenia nemá žiadne benefity, ona nevidí dôvod na to, aby s dojčením skončila. Ako podotkla, táto ich rutina je menej o výžive a viac o ich pute a pohodlí. Chanel podľa nej inak normálne jedáva, dopraje si aj steak či hamburger.

„Materské mlieko však miluje a nie je to tak, že by z toho prijímala živiny, ale dáva si ho ako malé občerstvenie, ktoré ju upokojuje, keď ide spať,“ vysvetlila Coco. „Nechcem ju pripraviť o niečo, čo chce, len preto, lebo spoločnosť hovorí, že po druhom roku treba prestať,“ dodala. Dojčenie majú s dcérkou ako večerný rituál, cez deň si materské mlieko nepýta. „Viete, uspáva ma to,“ povedala k tomu malá Chanel.

Laktačná poradkyňa Hillary Sadler konštatuje, že neexistuje žiadny „magický“ vek, kedy by mamy mali prestať dojčiť.  „Malo by k tomu prísť vtedy, keď sú na to mama aj dieťa pripravené,“ zdôraznila. Nepáči sa jej, že dojčenie po prvom roku veku dieťaťa je stigmatizované. „Počúvam neustále, že sa tieto mamy cítia pod tlakom rovnako ako mamy, ktoré nedojčili vôbec či len krátko. Nezáleží na tom, či dieťatko odstavíte po troch mesiacoch alebo po troch rokoch, ale ak nie ste na to obaja psychicky a emocionálne pripravení, budete to ľutovať,“ pripomenula Sadler. Zároveň upozornila, že je ťažšie odstaviť dieťa, keď je staršie.

Coco Austin sa k téme dojčenia nevyjadrila po prvýkrát. V novembri 2020 zverejnila na svojom instagramovom účte mem, ktorým naznačila, že odstavenie dcérky od prsníka je v nedohľadne.

 

 

 

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia