Trojročný Billy vás strčí do vrecka: Jeho vedomosti šokujú

Trojročný Billy vás strčí
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2021-07-27 13:01:00 |

Zatiaľ čo iné deti majú rady rozprávku Peppa Pig, trojročný Billy si radšej v televízii zapne vzdelávacie programy.

Na svete je len krátko a už pozná celú grécku abecedu! Reč je o trojročnom chlapcovi, ktorý vyniká vedomosťami. Kým iné deti v jeho veku ešte nevedia, čo sú písmenká a netušia nič o matematike, on si so všetkým hravo poradí. Ako píše mirror.co.uk, ide o zriedkavý jav, keď také malé dieťa ovláda tabuľku násobenia, spomínanú grécku abecedu či všetky planéty. Pre Billyho Nasha z Tonyrefail vo Walese je to hračka.

Iný ako ostatné deti

Billyho mama, dvadsaťosemročná Michelle Kitchenerová vedela, že je jej synček trochu iný ako ostatné deti. Prehliadka u lekára jedného dňa odhalila, že vykazuje známky autizmu. „Nemohol obsedieť,“ hovorí Michelle pre WalesOnline a pokračuje: „Nevedel v pokoji sedieť a pozerať sa na rozprávky. Musí sledovať vzdelávacie programy, na ne reaguje. Miluje sa učiť a spoznávať nové veci.“

Ako ďalej Michelle povedala, sama si nevie vysvetliť veci, ktoré sa už stihol naučiť. Keď mal dva roky, vedel abecedu. To mu však nestačilo, tak sa ju naučil aj odzadu! „Ja to nedokážem,“ priznáva  Michelle s úsmevom.

Aby toho nebolo málo, chlapec sa naučil rozdiel medzi samohláskami a spoluhláskami. To sa učia niekedy študenti na strednej škole! Dokáže čítať, písať a hláskovať. Billy dokonca pozná rôzne názvy planét, i tých menších, o ktorých mnohí dospelí nevedia. Chlapca si preverili aj odborníci a položili mu sériu otázok. Dokázal vymenovať zoznam tých najmenších planét, vrátane Ceres, Makemake, Pluto, Haumea a Eris.

Pre zložitú cestu k diagnostike poruchy autistického spektra (ASD) ešte nie je Billy oficiálne diagnostikovaný, ale očakáva sa, že pôjde v septembri do komunitnej školy Tonyrefail Community School v Rhondda Cynon Taf. "Do tejto školy chodia aj moje staršie deti. Párkrát som hovorila s riaditeľkou, ktorá miluje Billyho, no priznala sa, že kvôli jeho vedomostiam nevie, čo ho budú učiť, keď tam nastúpi.“

 

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/jp

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia