Zackovi zostáva pár mesiacov života: Rodina mu chce splniť sny

Zackovi zostáva pár mesiacov
Ilustračné foto
Zdroj: Facebook/wirralglobe.co.uk
2021-06-12 00:30:00 |

Začalo to zabiehajúcim očkom smerom k nosu. I keď na prvý pohľad nešlo o nič strašné, Zackova mama radšej kontaktovala svojho praktického lekára.

Zack Molyneux je rozkošný štvorročný chlapec, ktorý žije s rodičmi a piatimi súrodencami v Eastham Wirral. Doktorovi nebolo na zabiehajúcom oku nič divné a odporučil, aby sa obrátili na očnú kliniku. Keď o pár dní začal krívať, opäť to len odbil mávnutím ruky. Materský inštinkt však bol silnejší a šesťnásobná mama Sophie tušila, že sa deje niečo vážne. To ju doviedlo so Zackom do nemocnice, kde mali lekári podozrenie na opuch mozgu. Keď sa potvrdil, previezli ho do špecializovanej nemocnice. Po liečbe steroidmi sa chlapček vrátil domov a všetci dúfali, že už bude dobre. Bohužiaľ, mýlili sa.

Po ukočení šesťtýždňového kurzu liečby steroidmi a týždňovom pobyte doma a Zack vrátil do škôlky, kde krátko po príchode odpadol. Aj po prijatí do nemocncie mal viacnásobné záchvaty a 16 lekárov sa snažilo jeho zdravotný stav stabilizovať. Uviedli ho do kontrolovanej kómy a podstúpil biopsiu mozgu.

Diagnóza, ktorú lekári vyslovili, je zničujúca. Zack má na mozgu mnoho nádorov a medicína mu už nedokáže pomôcť. „Má veľa rôznych nádorov rozložených po mozgu a na vonkajšej strane mozgu, pre tento stav ešte nemajú pomenovanie, budú mu robiť ďalšie testy,“ povedala zničená Sophie.

„Je to strašné, ešte stále sme to nespracovali. Bojujem sama so sebou, ale snažím sa byť silná a zameriavam sa na to, čo treba urobiť,“ priblížila Sophie. „Máme šesť detí a on je náš tretí, zatiaľ sme to ostatným nepovedali, musíme nájsť najlepší spôsob, ako im to oznámiť,“ trápi sa. Zack si svoj veľmi zlý zdravotný stav neuvedomuje. „Je to jednoducho úžasný a šťastný chlapec. Nechápe, čo sa deje. Vie, že ho bolí hlava a má zlé nohy, väčšinu času ho musíme nosiť. V niektoré dni môže trochu chodiť a ťahať nohu za sebou, v iné dni vôbec. Každý deň je iný,“ opísala ich súčasný život.

Otec Adam sa rozhodol po oznámení Zackovej diagnózy zostať doma s rodinou, aby spoločne strávili čo najviac času. Zack je len tretím človekom na celom svete, ktorému potvrdili práve tento druh rakoviny.

Sophiina nevlastná mama Lynne založila na stránke GofundMe účet, aby im pomohla získať peniaze na to, aby si so Zackom v nadchádzajúcich mesiacoch vytvorili toľko vzácnych spomienok, koľko budú môcť.

 „Chceme si urobiť rodinné fotenie, aby sme mali fotku nás všetkých. Ani sme si to doteraz neuvedomili, ale nemáme žiadne fotky celej rodiny.  Chceme ho zobrať na krátke prázdniny karavanom. Tiež chce ísť do ZOO, lebo miluje opice. Zbožňuje prasiatko Peppa Pig a chceme ho vziať do rozprávkového sveta Peppu Piga. Ako rodina však nemáme peniaze na nič z toho,“ hovorí smutná Sophie. „Teraz Zack rozhoduje, aký čaj si večer dáme a dostane, čokoľvek si vyberie z toho, čo doma máme,“ dodala. „Vážte si to, že máte zdravé deti a že s nimi môžete byť, je to hrozný pocit, keď viete, že nemôžete nič urobiť, len sa snažiť vyčariť na tváričke svojho dieťaťa úsmev,“ odkazuje Sopie všetkým rodičom.

Fotogaléria

wirralglobe.co.uk, Facebook
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia