Rebelský princ Harry má dcéru: Kráľovnú dojalo jej meno

Rebelský princ Harry má
Ilustračné foto
Zdroj: profimedia.sk
2021-06-06 22:30:00 |

I napriek tomu, že opustili britskú kráľovskú rodinu a vzťahy s dvorom sú viac ako chladné, výberom mena pre dcérku si uctili hneď dve ženy, ktoré k nemu neodmysliteľne patria.

Princ Harry a jeho manželka Meghan Markle sú od piatka dvojnásobnými rodičmi, keď privítali na svete dcérku menom Lilibet „Lili“ Diana Mountbatten-Windsor.

Lilibet je rodinná prezývka kráľovnej Alžbety II. a menom Diana si uctili Harryho tragicky zosnulú mamu, princeznú Dianu. Manželom je veľmi ľúto, že sa tejto chvíle nedožil Lilin pradedko, kráľovnin manžel princ Philip, ktorý sa pobral v požehnanom veku 99 rokov v apríli na druhý svet. I keď Diana patrila k favorizovaným menám, Lilibet je prekvapením. Kráľovná, ktorá sa učí žiť bez manžela po boku, tak má dôvod na trochu radosti i keď vnukovi a jeho manželke nevie odpustiť, že sa rozhodli pre život mimo kráľovského dvora. Lily je jej 11. pravnúčaťom.

Lili sa narodila v piatok dopoludnia o 11:40 v nemocnici Santa Barbara Cottage Hospital v Santa Barbare v americkej Kalifornii. Vážila 3 480 g a princ Harry bol pri pôrode.

Manželia informovali o narodení dcérky v nedeľu popoludní prostredníctvom svojho oficiálneho účtu Archewell. „4. júna sme boli požehnaní príchodom našej dcéry Lili. Je viac, ako sme si kedy dokázali predstaviť a sme naďalej vďační za lásku a modlitby, ktoré sme cítili z celého sveta. Ďakujeme za vašu priazeň a podporu počas tohto veľmi špeciálneho obdobia pre našu rodinu.“

Rodina je už spolu doma a sestričku privítal aj starší braček Archie, ktorý pred mesiacom oslávil druhé narodeniny. Z novej sesterrnice sa tešia aj deti Harryho brata, princa Williama. I keď je veľmi otázne, kedy sa uvidia osobne, keďže Harry s Meghan Britániu často nenavštevujú, no určite sa spoja aspoň online. Napriek nezhodám medzi dospelými sa snažia deti do toho nezaťahovať a podľa zdroja blízkeho kráľovskému dvoru sú v pravidelnom kontakte.

Na narodenie Lili v nedeľu reagoval aj Buckinghamský palác. „Kráľovná, princ z Walesu a vojvodkyňa z Cornwallu a vojvoda a vojvodkyňa z Cambridge boli informovaní a sú potešení správou o narodení dcéry vojvodu a vojvodkyne zo Sussexu,“ stojí vo vyhlásení, ktoré oficiálne zverejnili.  Za titulmi sa skrýva Lilina prababka, kráľovná Alžbeta II., jej dedko a Harryho otec, princ Charles s manželkou Camillou a Harryho brat William s manželkou Kate Middletonovou. Ako sa vo vyhlásení dodáva, správu o narodení dievčatka prijali s veľkou radosťou. 

 

William a Kate pri príležitosti narodenia Lili zverejnili na svojom instagramovom profile fotku Harryho a Meghan v radostnom očakávaní, ku ktorej pridali gratuláciu.

 

Čerstvý dedko, princ Charles s manželkou Camilllou pogratulovali čerstvým rodičom fotkou, na ktorej nechýba ani malý Archie.

 

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia