Náhradná mama mala dieťa len porodiť, všetko skončilo inak

Náhradná mama mala dieťa
Ilustračné foto
Zdroj: Instagram/Emily Chrislip
2021-04-29 13:30:00 |

Emily Chrislip (25) zo štátu Idaho sa dohodla s čínskym párom, že sa stane náhradnou matkou ich dieťaťa. O dievčatko sa však stará už takmer rok.

Emily porodila dievčatko v máji 2020, ale cestovné obmedzenia spojené s pandémiou v tom čase zabránili biologickým rodičom bábätka vycestovať z Číny do USA. „Nemôžem uveriť, koľko času uplynulo. Ide to veľmi rýchlo,“ povedala Emily, ktorá sa o drobčeka stará už 11 mesiacov. Hoci mali s manželom Brandonom možnosť nechať ho v agentúre, rozhodli sa postarať oň osobne. „Nemohli sme urobiť inak,“ je presvedčená.

„Spočiatku sme si mysleli, že to budú maximálne štyri týždne, a potom sa to stále predlžovalo,“ povedala Emily pre People ešte v septembri. Dnes je to už jedenásť mesiacov a Chrislipsovci sa stále popri vlastnom synovi Camdenovi starajú aj o dievčatko, ktoré nie je ich. Biologickí rodičia z Číny hľadajú bezpečný spôsob, ako sa dostať do USA a konečne sa stretnúť so svojou dcérkou. „Dúfame, že sa sem budú môcť dostať ešte pred jej májovými prvými narodeninami,“ uviedla.

„Najväčšie obavy vyvolávajú obmedzenia,“ podotkla. „Nemyslím si, že budú mať problém dostať sa do USA, ale mohli by mať problémy s návratom do Ázie. Takže ešte čakáme a uvidíme, čo sa stane so všetkými obmedzeniami."

Mali byť po pôrode, dcérka bude mať rok a ešte ju nevideli

Prvotným plánom bolo, že čínski rodičia ešte pred pôrodom vycestujú do Ameriky a budú pri narodení ich bábätka. „Mali byť na pôrodnej sále, aby videli dcérkin príchod na svet a potom mali zostať s ňou v nemocnici vo vlastnej izbe a my s manželom v druhej izbe. Potom mala moja úloha skončiť,“ opísala Emily. Ešte predtým však prišla pandémia, ktorá zmenila plány a dievčatko žije v USA už 11 mesiacov. I keď si všetci želajú, aby sa už stretli, môže to trvať aj tri mesiace, než sa im podarí do USA vycestovať.

Emily s manželom a synom si dievčatko obľúbili, jediný problém vidia v tom, že ich to obmedzuje v práci. „Našou prvoradou úlohou je zaobstarať živobytie pre našu rodinu,“ povedala Emily. Chápe však obavy čínskeho páru, aby nevystavili dcérku zbytočnému riziku pri viacerých letoch, ktoré budú musieť cestou domov z USA absolvovať. „Sme si vedomí toho, že žijeme v úplne inej kultúre a máme inú vládu. V USA si môžeme slobodne povedať čo chceme, v Číne to tak nefunguje, Ak im niekto povie aby niečo urobili, tak to urobia,“ uvedomuje si Emily problém, ktorý možnosť biologických rodičov vycestovať do USA, určite tiež ovplyvňuje. S cieľom urýchliť postup požiadali o pomoc senátora z Idaha Jima Rischa, ktorého tím pomáha s vybavovaním pasov pre čínsky pár.

I keď dúfajú, že dievčatko sa čoskoro dostane k biologickým rodičom, obávajú sa dňa, keď sa s ním budú musieť rozlúčiť. „Bude to veľmi ťažké,“ uvedomuje si Emily. „Myslím, že pre mňa to bude jednoduchšie ako pre Brandona. On absolútne miluje deti, úplne ich zbožňuje. Malú milujeme obaja a vždy sa budeme o ňu starať, ale chápeme, že nie je naša,“ dodala. 


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia