Chcela sa len vyliečiť: Mama zomrela po predávkovaní liekmi

Chcela sa len vyliečiť:
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2021-04-03 09:30:00 |

Dlhotrvajúci lockdown a sociálna izolácia vplýva negatívne na psychiku mnohých ľudí. Týkalo sa to i jednej ženy, ktorá už nikdy neuvidí vyrastať svoje dcérky...

Matka štvorročných dvojčiat Leisa Foleyová (36) trpela počas lockdownu úzkosťou, bolel ju chrbát a tiež mala strach, že priberie. Ako uvádza dailymail.co.uk, dostalo sa to až do takého stavu, že si pomáhala niekoľkými liekmi proti bolesti, čo sa jej stalo osudným.

Ako potvrdila jej sestra Rachel Foleyová, Leisa bývala v Plymouthe v Devone so svojimi štvorročnými dcérkami - dvojičkami Lilly a Grace. Trpela však psychickými problémami. Dievčatká, ktoré tiež trpeli zdravotnými problémami, sa museli vrátiť do jasiel. Mama totiž potrebovala riešiť svoje úzkosti a nespavosť.

Nebezpečná kombinácia liekov

Leisa si svoj stav dobre uvedomovala a absolvovala aj telefonickú konzultáciu s praktickým lekárom. Bolo to len šesť dní pred tým, ako ju našli mŕtvu doma v spálni  Ako sa ukázalo, údajne trpela aj stratou pamäti a často zabúdala. Patologička Deborah Cooková uviedla, že Leisa zomrela na kombinované účinky tabliet, ktoré brala - tri z nich boli predpísané a štyri získala z iného zdroja.

Odborníčka upozorňuje, že pacienti sú často mylne presvedčení o svojej kontrole nad liekmi, no v skutočnosti to tak nie je. Zároveň zdôraznila, že lieky spojené s morfínom môžu „potlačiť mozog a dýchacie funkcie a môžu zodpovedať za náhlu smrť“. To sa udialo aj v tomto prípade. 

Obmedzenia pe korkonavírusovú pandémiu sa podpísali už pod mnohé tragédie. Stúpol počet samovrážd, rôznych závislosti a psychických chorôb. Možno stačilo málo a Leisa mohla žiť. Jej sestra Rachel si uvedomuje, že mala jej problémom venovať väčšiu pozornosť a všetkým odkazuje, aby si svojich bízkych viac všímali a počúvali o ich trápeniach.

 

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/jp

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia