Inšpirácia: Najvyhľadávanejšie mená detí v roku 2020

Inšpirácia: Najvyhľadávanejšie mená detí
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages
2021-03-24 08:30:00 |

V súčasnosti je veľa rodičov originálnych, preto chcú dať svojmu dieťaťu meno, ktoré sa u nás veľmi nepoužíva. Inšpirujte sa!

Nič nezvyčajné, že čoraz viac rodičov hľadá mená skôr medzi zahraničnými, než tými našimi. Chcú niečo nezvyčajné, no zároveň to najlepšie, čo by vystihovalo ich čerstvo narodeného potomka. Ak medzi týchto rodičov patríte aj vy, zrejme vás bude zaujímať zoznam dievčenských a chlapčenských mien, ktoré boli najžiadanejšie v roku 2020, a u ktorých sa predpokladá, že budú bodovať aj tento rok.

Každý rok sa zverejňujú zoznamy najpopulárnejších mien za posledných 12 mesiacov na základe registrácie mien po narodení. Tentokrát sa webová stránka Nameberry, ktorá sa zaoberá menami pre deti, podelila s ostatnými o mená, ktoré budúce mamičky a oteckovia najviac vyhľadávali na internete počas roku 2020. Výsledky sú zaujímavé! Napríklad Babycenter zaznamenal veľkú zmenu, čo sa týka mien dievčat. Po niekoľkých rokoch sa na prvé miesto nedostala Olivia, ako sa píše na mirror.co.uk.

Rebríček top chlapčenských a dievčenských mien

Ak nechcete čakať do konca roka 2021, aby ste zistili, ktoré detské mená boli medzi budúcimi rodičmi veľmi populárne, pomôže vám Nameberry, ktorá zdieľala 100 najlepších z nich. Pozrite sa na mená, ktoré rodičia hľadali najviac v roku 2020 a mohli by sa stať indikátorom toho, čo bude aj v tomto roku populárne.

Najvyhľadávanejším dievčenským menom bola Luna, tesne za ňou nasledujú Maeve, Aurora a Isla. U chlapcov boduje zase Milo a potom Atticus, Asher a Silas. Ak sa vám žiadne z nich nepáči, sú tu ďalšie dievčenské mená v top 10, kde patrili minulý rok Ava, Eleanor, Ofélia a Eloise. V chlapčenskom zozname sa nachádza tiež Leo, Theodore a Felix. Pozoruhodné je to, že súčasťou zoznamu boli viaceré dievčenské mená začínajúce na „El“, ako Eliana, Eloise a Ella.

Top 10 dievčenských mien

1. Luna

2. Maeve

3. Aurora

4. Isla

5. Ava

6. Eleanor

7. Ofélia

8. Olívia

9. Aurelia

10. Eloise

Top 10 chlapčenských mien

1. Milo

2. Atticus

3. Asher

4. Sílas

5. Lev

6. Arlo

7. Theodore

8. Oliver

9. Felix

10. Jaspis

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/jp

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia