Šesťnásobná mama si povedala: A dosť! Schudla 90 kíl

Šesťnásobná mama si povedala:
Ilustračné foto
Zdroj: Instagram/mrsdarcihanson
2021-02-12 14:00:00 |

Nevesta, ktorá vážila vyše 190 kíl a zjedla denne 8000 kalórií, vyzerá na svadobných fotografiách ako iný človek. Podarilo sa jej schudnúť polovicu svojej hmotnosti.

Darci Hanson (33) zo Seattle vo Washingtone vážila najviac v roku 2018, keď jej ručička na váhe ukazovala hmotnosť 194,5 kg. Uvedomovala si, že je závislá na jedle a nedokáže sa ovládať. Denne vypila 2 litre Coly, zjedla niekoľko balíčkov sušienok, množstvo vyprážaných veci, celý chlieb a nekonečno cestovín, píše dailymail.co.uk. Jedlom bojovala proti svojim emóciám. „Vždy som bola zavalité dieťa, ale nízka sebaúcta spojená so zlými vzťahmi ma priviedla k tomu, že som jedlu pripisovala stále väčšiu dôležitosť,“ vysvetlila. K zajedaniu stresu prispela aj strata partnera v mladom veku.

Keď sa s novým partnerom rozhodli pre sobáš, uvedomila si, že musí so sebou niečo robiť. Zľakla sa, že sa jej nepodarí nájsť žiadne svadobné šaty, ktoré by na nej aspoň ako-tak vyzerali. Tiež si uvedomila, že musí začať zdravšie žiť pre svoje deti Kathryn (9), Juliannu (8), Rosaleigh (7), Wyatta (6), Franklina (4) a Annabelle (3). „Nechcela som už premrhať ani sekundu, ktorú som na život dostala,“ povedala.

Vrhla sa na diétu a schudla 25 kg. V roku 2019 podstúpila operáciu žalúdka, po ktorej zhodila ďalších 63 kg a chudla ďalej. Posledné kilá zhodila mesiac pred svadbou, keď sa snažili s partnerom upraviť ich rodinnú chatu na miesto konania svadby. Kým v čase, keď vážila takmer 200 kg, sa cítila neustále vyčerpaná a mala úzkosť aj z najmenších problémov, zrazu to všetko zmizlo a Darci je plná energie.

Dnes sa už na nepríjemných situáciách, s ktorými sa pre svoju nadváhu stretávala, smeje. Za najtrápnejší zážitok považuje to, ako sa zrútila z pevnej stoličky počas jesenného školského festivalu jej detí.

„Vo svete nie je také ľahké existovať v takej veľkosti. Najhoršia bola večná únava a vyčerpanie. Nemala som žiadnu energiu. Chodenie do reštaurácie so strachom, či sa pod vami nezlomí stolička, tiež nebolo práve príjemné. Nikdy som nevedela, či sa vojdem na nejaké sedadlo alebo nie,“ spomína.  

Dnes Darci a jej manžel Tait spoločne vedú blog s názvom Hanson Homestead, kde zdieľajú zdravé recepty vhodné pre rodiny z prírodných surovín. Radia ostatným pri chudnutí.

„Nikdy by som sa nevrátila k spôsobu, akým som jedla predtým. Teraz jem vegetariánsku a bezlepkovú stravu a cítim sa fantasticky. Cítim sa lepšie, ako kedykoľvek predtým,“ pochvaľuje si Darci. „Behám so svojimi deťmi, chodím na túry s manželom, plávam, chodím po obchodoch a milujem každú sekundu svojho života.“

 


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia