Srdcervúci odkaz syna vo forme kresby: Zachytáva dnešnú dobu

Srdcervúci odkaz syna vo
Ilustračné foto
Zdroj: Linkedin
2021-02-01 10:29:00 |

Riaditeľka jednej spoločnosti zverejnila na internete obrázok svojho 6-ročného syna. Na prvý pohľad nejde o nič nezvyčajné. Avšak, jej synček Kirin dokonale vystihol, ako v tejto dobe funguje väčšina mám.

Matka a riaditeľka jednej spoločnosti Priya Aminová funguje podobne ako väčšina iných mám, ktoré pracujú z domu a zároveň sa starajú o svoje deti. Nedávno sa podelila o srdcervúci odkaz svojho 6-ročného Kirina, ktorý zverejnila na LinkedIn. Keď k tomu pripojila vysvetlenie kresby, všetci ostali v nemom úžase!

Zobrazil realitu

Išlo o kresbu rodiča v práci a dieťaťa, ktoré sa naňho pozerá. Dieťa hovorí: „Mami, už si skončila?“ Matka odpovedá: „Nie“ bez toho, aby sa obzrela dozadu smerom k dieťaťu. Nejde pritom o žiadnu vymyslenú situáciu, naozaj sa tak stalo medzi Kirinom a jeho mamou desať minút pred tým, ako jej dal kresbu. „Spočiatku bola moja reakcia ako ´Aach, to je také roztomilé´,“ hovorí. "Ale keď som sa na kresbu detailnejšie pozrela, uvedomila som si, že tým zobrazil to, čo sa skutočne stalo. Zlomilo mi to srdce.“

Ako dvojnásobná mama Priya o kresbe povedala kolegom, ktorí považovali za správne, aby o tom napísala príspevok a pripomenula tak aj iným rodičom, ako deti neraz vnímajú ich prácu z domu, uvádza scarymommy.com"Rozhodla som sa zdieľať blog prostredníctvom príspevku na LinkedIn, pretože som vedela, že to momentálne zažíva veľa rodičov,“ povedala Priya. Obrázok mal veľký úspech a stal sa virálnym, z čoho bola veľmi prekvapená. Uvedomila si však, že ide o niečo, čo sa deje takmer v každej domácnosti. Rodičia si nosia prácu domov a snažia sa ju vyvážiť so starostlivosťou o deti a domácnosti.

Pomáha ostatným rodičom

 „Svoju spoločnosť Flexable som založila pred štyrmi rokmi, pretože som osobne zápasila s prácou a starostlivosťou o deti. Teraz je podpora detí ešte ťažšia kvôli koronavírusu,“ vysvetľuje Priya. "Rodičia bojujú s domácimi a pracovnými povinnosťami a to spôsobuje obrovské vyhorenie."

Priya v rámci svojej spoločnosti pomáha rodičom, najmä teraz počas pandémie. Vďaka spolupráci s inými spoločnosťami a mamami ponúka rady, ktoré teraz všetci tak zúfalo potrebujú. „Pokiaľ ide o tipy pre ostatných rodičov, povedala by som, aby boli otvorení a čestní voči svojmu zamestnávateľovi a opierali sa o svojich kolegov," odporúča. „Momentálne sa nemôžeme oprieť o priateľov a rodinu, ani o naše opatrovateľky a školy alebo iné miestne podporné štruktúry, ako sme boli zvyknutí.“

 

Priya Amin
Autor: © Zoznam/jp

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia