Život jej zobral Covid, synčekovi však stihla povedať to najdôležitejšie

Život jej zobral Covid,
Ilustračné foto
Zdroj: BPM Media
2021-01-27 00:30:00 |

Emma s manželom Tonym a synčekom Connorom boli šťastná rodina, až kým do ich životov krutým spôsobom nezasiahol koronavírus. Začalo to ako prechladnutie, skončilo smrťou.

Emma Reilly (38) z mesta Stirchley v Birminghame patrí k tisíckam obetí ochorenia Covid-19. Mama päťročného synčeka zvádzala svoj najväčší boj s tragickým koncom počas vianočných sviatkov.

Spočiatku to vyzeralo iba ako prechladnutie s bolesťou v krku a miernym kašľom. Postupne sa jej stav zhoršoval. až to začalo byť naozaj dramatické. Manžel Tony zavolal sanitku a v Kráľovskej nemocnici v Salforde  ju umiestnili na pľúcny ventilátor. Tesne pred tým zatelefonovala ešte manželovi a synčekovi z nemocničného lôžka.

„Zazvonil mi telefón. Bola taká slabá, že sa jej ťažko hovorilo. Mne aj Connorovi povedala, že nás miluje. To bolo naposledy, čo som ju počul. Potom ju uspali a dali na ventilátor,“ opísal zničený Tony, ktorý pracuje ako IT manažér. Emma bojovala o život 12 dní. 

 

Tragedy as mum, 38, dies with Covid after telling husband and son she loves them: Emma Reilly was placed on a ventilator but never woke up

Posted by Cannock Chase Radio FM on Tuesday, January 19, 2021

 

Nemala silu rozbaliť si darčeky

Pozitívy test vyšiel aj jemu, no okrem príznakov silného prechladnutia sa uňho nič viac nerozvinulo. „Pred Vianocami sme mali obaja príznaky silného prechladnutia. Bolesť v krku a nádcha, žiadne klasické príznaky Covidu ako kašeľ, bolesť hlavy alebo strata chuti a čuchu. Aj tak sme sa však rozhodli podstúpiť testy a ukázalo sa, že obaja máme Covid. Zdalo sa, že to prekonáme ľahko. Na Štedrý deň však prišla Emma dole a vyzerala zle. Nedala si ale ujsť radosť zo sledovania Connora pri otváraní darčekov.. Emma zostala ležať na pohovke a svoje darčeky si neotvorila. Povedala, že chce spať na pohovke, pretože jej bolo veľmi horúco a chcela mať otvorené dvere na terasu,“ spomína s bolesťou. Na druhý sviatok vianočný okolo druhej v noci sa rozhodol privolať sanitku po tom, keď sa u jeho manželky objavil „neobvyklý kašeľ“.

V nemocnici jej hneď dali špeciálnu prilbu, ktorá dodáva chorému kyslík. Emme to bohužiaľ už nestačilo, preto zamestnanci nemocnice zavolali Emminmu manželovi, že ju musia uspať a napojiť na ventilátor. Ráno o siedmej mu volali opäť. Tá správa však bola omnoho horšia. Povedali mu, že jej život už nedokážu zachrániť a nech sa ponáhľa do nemocnice. „Na krátko sa jej stav zlepšil, tak ma opäť poslali domov, no netrvalo to dlho a bežal som späť do nemocnice. Držal som ju za ruku, keď zomrela. Najťažšie, čo som kedy v živote musel urobiť, bolo povedať Connorovi, že jeho mamička odišla do neba. Zlomilo nám to srdcia. Connor je veľmi odvážny chlapec, ale občas ho vidím plakať. Keď vie, že to vidím, dostane sa do rozpakov, no ja mu vysvetľujem, že je to v poriadku, keď si poplačeme a rozprávame sa o mamičke,“ dodal.

V nemocnici zistili, že jeho manželka trpela nediagnostikovanou celulitídou - infekciou spôsobenou baktériami, ktoré sa dostali do hlbších vrstiev kože. Dovtedy netušili o tom, že jej organizmus je oslabený. Tak, ako to netuší množstvo ľudí, ktorí sa nakazia.

Emma bola medzi ľuďmi mimoriadne obľúbená. Časť života prežila aj v Amerike, tak mala množstvo priateľov nielen vo Veľkej Británii, ale aj tam. Veľmi aktívne získavala peniaze na charitu. Podporu rodine prejavujú stovky ľudí, ktorí Emmu opisujú ako dámu nádhernú zvonka aj zvnútra, po ktorej zostane veľké prázdno.

 

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia