Neuveríte, ako dlho dojčila táto sexi mama svoje dcéry

Neuveríte, ako dlho dojčila
Ilustračné foto
Zdroj: thesun, Instagram
2021-01-18 08:30:00 |

Tridsaťdvaročná Sophie z anglického grófstva West Yorkshire priznáva, že sa pre dojčenie dcér Arriane a Jasmine (teraz 5 a 8 rokov) stretla s množstvom kritiky.

Sophie Mei Lan nevidí na dojční trvajúom pokojn až do školského veku detí nič divného. „Dojčenie starších detí je úplne prirodzené, a to i na verejnosti. Nie je pravda, že ich musíte odstaviť v batoľacom veku," tvrdí. Ona dojčila svoje dcéry až do minulého roku, kedy mala staršia sedem a mladšia štyri roky. Čím dlhšie ich dojčila, tým s väčšou kritikou sa stretávala: Vyburcovalo ju to a  pustila sa do boja za dojčenie predškolákov a školákov. Jej ciešom je zbúrať v spoločnosti názor, že je to niečo nevhodné, ba dokonca nenormálne.

„Čím boli dcéry staršie, cítila som sa trápne, že ich stále dojčím. Ale len kvôli ľuďom, ktorí v tom hľadali sexuálny podtext, čo je nezmysel. Prestala som si ich všímať, dojčenie je predsa úplne prirodzené," povedala. I keď staršia déra Jasmine už začala navštevovať školu, na olovratnt stále vyžadovala materské mlieko. 

Sophie si uvedomovala, že s dojčením bude musieť raz skončiť, no nevedela, ako dcéry odstaviť.  Nakoniec sa k tomu odhodlala vlani, keď sa rozišla so svojím partnerom a otcom oboch dievčat.Jedným z mnohých dôvodov, pre ktoré ju opustil, bolo práve dojčenie dievčat. „Dcéry začali tráviť veľa času aj s otcom a tak som ich nemohla dojčiť každý deň," vysvetlila Sophie. 

Chcela by však povzbudiť aj ďalšie mamy, aby dojčili tak dlho, ako budú ich deti a ony chcieť. "Nebojte sa dojčiť ani predškolákov či školákov, pretože to niekto odsudzuje. Je to len vaše rozhodnutie, na ktoré máte právo," hovorí. Úplne najhoršie sú podľa nej názory, že dojčenie starších detí je ich zneužívanie!

„Dojčila som už dlho a snažila som sa nájsť čo najviac odborných informácií a výskumov a zistila som, že prirodzený vek pre odstavenie dieťaťa je moment, kedy deťom začne rásť trvalý chrup. Nie je teda pravda, že ich musíte odstaviť v batoľacom veku," dodáva.

Priznáva, že vďaka dojčeniu ušetrila veľa peňazí a prehĺbil sa vzájomný vzťah medzi ňou a oboma dcérami. „Takisto mi to pomohlo psychicky, cítila som, že robím niečo viac pre svoje dcéry," priznáva, ale zároveň dodáva, že hoci nechcela dojčenie ukončiť, je rada, že má späť svoje telo a že sa teraz dievčatá chcú radšej maznať, než aby vyžadovali materské mlieko. 

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/kch
Zdroj: thescottishsun.co.uk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia