Popravu vrahyne, ktorá vyrezala žene bábätko z brucha, odložili

Popravu vrahyne, ktorá vyrezala
Ilustračné foto
Zdroj: Getty Images - Getty
2021-01-12 12:01:00 |

Stalo sa to ešte v roku 2004. Lisa Montgomeryová zaútočila vtedy na 23-ročnú Bobbie Jo Stinnetovú. Brutalita, s akou to urobila, naháňa aj dnes hrôzu!

Cvičiteľka psov Bobbie bola v ôsmom mesiaci tehotenstva a už odrátavala posledné týždne do pôrodu. Bohužiaľ, do cesty jej vošla Lisa, ktorá mala svoje plány. Úbohú, vtedy 23-ročnú Bobbie 16.decembra 2004 v meste Skidmore v štáte Missouri v jej vlastnom dome uškrtila a z brucha jej vyzerala bábätko. Neskôr ho vydávala za svoje. Lisu sa podarilo usvedčiť aj vďaka tomu, že Bobbie zvierala v ruke chumáč jej vlasov.

O tom, že nešlo o náhly skrat svedčí to, že Montgomeryová predstierala tehotenstvo. V tom čase žila v Kansase. Do domu Bobbie a jej manžela Zeba v Missouri sa dostala pod zámienkou, že si ide pre šteniatko. Keď sa ocitla v dome, zaútočila na Bobbie a škrtila ju až dovtedy, kým nestratila vedomie. Potom kuchynským nožom rozrezala jej brucho. Bobbie ešte nebola mŕtva. Pre strašnú bolesť sa prebrala z bezvedomia a došlo medzi nimi k súboju. Zoslabnutú ženu však už nebolo ťažké uškrtiť a zmiznúť preč.

V roku 2007 odsúdili Montgomeryovú na trest smrti. Poprava však už bola niekoľkokrát odložená. Naposledy v pondelok americké súdy opäť rozhodli, že ju nie je možné vykonať. Naplánovaná bola práve na dnes, 12, januára 2021. Ako informovala agentúra Reuters, rozhodnutie potvrdil aj odvolací súd.

Podľa federálneho sudcu v Indiane nie je 52-ročná Montgomeryová v stave pochopiť dôvody svojej popravy. Obhajcovia vrahyne dlhodobo upozorňujú na to, že jej mozog je v dôsledku nespočetných bitiek v období detstva poškodený a je psychicky chorá. V spisoch sa okrem iného uvádza aj to, že v detstve ju znásilnil jej otčim s kamarátmi, takže trauma, ktorú si vniesla do života, je naozaj veľká. Jej obhajcovia sa snažia dosiahnuť zmiernenie trestu na doživotie.

Bábätko, ktoré Montgomeryová vyrezala Bobbie z brucha, bolo dievčatko a volá sa Victoria. Vychováva ju jej biologický otec Zeb Stinnett s pomocou nielen svojej rodiny, ale aj rodiny Bobbie. Dievča oslávilo 16. decembra 16 rokov, no príbuzní sa ju stále snažia čo najviac chrániť pred médiami.

Ako krátko po brutálnom čine, ktorý nemá obdobu, poukázal federálny prokurátor Matt Whitworth, „zakaždým, keď bude mať (Victoria) narodeniny, bude to tiež výročie zabitia jej matky - každý rok, po zvyšok jej života“.

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia