Ideálne obdobie na počatie dieťaťa je tu! Dôvod?

Ideálne obdobie na počatie
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2020-11-27 15:30:00 |

Ak túžite po potomstve, je čas na ňom popracovať. Uvoľnená atmosféra a iné príjemnosti spojené s blížiacimi sa Vianocami, sa odzrkadľuje pozitívne aj na milostnom živote.

Ideálne obdobie na počatie dieťaťa je práve pred vami. Podľa vedcov z Indianskej univerzity treba vianočné obdobie využiť vo svoj prospech a rozšíriť rodinu o ďalšieho člena. Zistili to výskumníci, ktorí počas 12 rokov podrobili analýze približne 52 miliónov tehotenstiev. Výsledok bol jednoznačný. Najúspešnejšie sú údajne decembrové počatia, uvádza sa na closeronline.co.uk. Narodí sa z nich totiž najviac detí.

Viac vitamínov a pestrej stravy

Ako pripomína pediater a vedúci výskumu Paul Winchester matky, ktoré otehotnejú v decembri alebo v januári, prežijú posledný trimester v letných mesiacoch. Práve vtedy si užijú viac slnka, čo znamená viac prospešného vitamínu D, ktorý má blahodarné účinky na zdravé kosti bábätka, je dôležitý pre pôrod a tiež pôsobí ako ochrana pred viacerými chorobami.

Navyše, matky si okrem teplého počasia užijú aj najpestrejšiu a bohatú sezónnu stravu v porovnaní s ostatnými ženami.

Najhoršie obdobie

Podľa odborníka obdobie, kedy žena počne, vplýva na zdravie dieťaťa. Najnevhodnejší je vraj jún pre vysoké množstvo pesticídov vo vzduchu. Tieto látky negatívne vplývajú na prvý trimester tehotenstva, čo je najcitlivejšie obdobie. Preto dostal jún v súvislosti s obdobím počatia prívlastok „toxický“ mesiac.

 

 

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/jp

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia