Meghan Markle opisuje stratu dieťa ako "takmer neznesiteľný smútok"

Meghan Markle opisuje stratu
Ilustračné foto
Zdroj: foto: sita.sk/AP
2020-11-25 18:00:00 |

Vojvodkyňa zo Sussexu sa zverila so svojou osobnou tragédiou, že v júli potratila svoje druhé bábätko. Ešte stále jej zviera srdce a tisnú sa jej slzy do očí.

V osobnej spovedi pre New York Times manželka Harryho, brata britského princa Williama, popísala aj to, ako ležala na nemocničnej posteli a čo s Harrym prežívali.

„Bolo to júlové ráno, ktoré sa začalo zvyčajne ako každý iný deň: Pripraviť raňajky, Nakŕmiť psy. Vziať si vitamíny. Nájsť chýbajúcu ponožku do páru. Zdvihnúť pastelku zatúlanú po stolom. Hodiť vlasy do chvosta pred tým, ako pôjdem vybrať synčeka z postieľky,“ vrátila sa k osudnému dňu.

„Po výmene plienky som zacítila ostrý kŕč. Klesla som s ním v náručí na zem a spievala uspávanku, aby sme zostai obaja pokojní. Veselá melódia bola v ostrom kontraste s mojím pocitom, že niečo nie je v poriadku. Vedela som, že ako zvieram v náručí moje prvé dieťa, prichádzam o druhé.“ Pokračovala, že pár hodín po tom už ležala na nemocničnom lôžku a manžel ju držal za ruku.

„Cítila som horkosť jeho dlane a pobozkala som ju, zmáčanú od sĺz nás oboch. Pozerajúc sa na studené biele steny, oči sa mi leskli. Snažila som sa predstaviť si, ako sa uzdravíme.“ Meghan ničil pohľad na Harryho, ktorému to lámalo srdce. Najdôležitejšie pre ňu bolo to, aby bol jej milovaný muž v poriadku.

Vojvodkyňa sa dotkla aj strát, ktoré mnoho ľudí prežilo tento rok uprostred koronavírusovej pandémie. Ako napísala, aj ona smútila v izolácii a uzamknutí a bol to podľa nej „takmer neznesiteľný smútok“, ktorý mnohí zažívajú, ale nehovoria o ňom.

Vojvodkyňa priviedla na svet svoje prvé dieťa Archieho Mountbatten-Windsora 6. mája 2019. Harry to vtedy opísal ako „najúžasnejší zážitok, aký som si kedy mohol predstaviť“. Aj Meghan bola nadšená. „Je to zázrak, je to úžasné. Mám dvoch najlepších chlapov na svete, takže som naozaj šťastná," povedala pri predstavovaní Archieho na hrade Windsor. Už vtedy vyhlásila, že chce mať maximálne dve deti, aby chránila planétu.

Meghan a Harry sa o pár mesiacov vzdali kráľovského života a odsťahovali sa najskôr do Kanady, odkiaľ presídlili do USA. Odvtedy sa snažia vybudovať si nový život mimo kráľvoskej rodiny, s ktou udržiavajú len sporadický vzťah.

Fotogaléria


Foto: sita.sk/AP
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: mirror.co.uk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia