Koronavírus zobral mamu 13 deťom, bojovala štyri dni

Koronavírus zobral mamu 13
Ilustračné foto
Zdroj: profimedia.sk
2020-11-19 13:30:00 |

Sonia Partridge (35) zákernému Covidu-19 podľahla v utorok ráno. Po tom, ako sa v piatok večer objavili problémy s dýchaním, to išlo veľmi rýchlo.

Mnohopočetnú rodinu zdrvil smútok. „Niekedy cítime otupenosť, inokedy plačeme,“ povedala Meera, 16-ročná dcéra Sonie. Žena z mesta Stockton-on-Tees v grófstve Durham zomrela v utorok skoro ráno v nemocnici obklopená rodinou, píše dailymail. „Zostala som bez môjho života za posledných 11 rokov“ smúti jej partnerka Kerry Ann (40). Zodpovednosť za 13 detí zostala razom na nej.

Trpela obezitou

„Bola šikanovaná za to, že bola taká veľká, ale všetkým nám poskytovala sebadôveru, aby sme boli na seba hrdí a ignorovali, čo si o nás kto myslí,“ vysvetlila Kerry. Pod úmrtie mladej ženy sa s najväčšou pravdepodobnosťou podpísala výraznou mierou obezita, ktorá je pri napadnutí vírusom rizikovým faktororm. Ako však Kerry zdôraznila, len hlupák môže jej smrť prejsť mávnutím ruky, lebo veď bola tučná.

Sonia trpiaca obezitou mala určité zdravotné ťažkosti, no keby ju nenapadol koronavírus, neboli by smrteľné. Problémy s dýchaním sa u nej objavili v piatok a musela byť prevezená do nemocnice. Potom to už išlo veľmi rýchlo. „Bola príliš unavená a rozhodla sa, že si zloží kyslíkovú masku,“ opísala Kerry Ann jej odchod.

Milovali deti a spoločný život

Ženy prežili spolu a deťmi nádherných 11 rokov. Sonia mala svoje dve vlastné deti a Kerry Ann šesť, ďalších päť pribudlo do rodiny prostredníctvom darcov spermií. Kerry Ann, ktorá študuje na univerzite, aby mohla byť pôrodnou asistentkou, si nevie predstaviť, ako dokáže teraz fungovať. Uvedomuje si, že starostlivosť o zatiaľ nezaopatrených 11 detí bude „veľmi tvrdá“.

Rodina teraz podľa nej potrebuje čas. Majitelia domu v ktorom žijú, im doručili oznámenie o vysťahovaní, preto Kerry Ann popri šoku zo smrti milovanej ženy musí riešiť aj praktické veci. Verí, sa jej podarí zhromaždiť peniaze pomocou vyhlásenej finančnej zbierky, aby mala rodina základné potreby a zvládli prichádzajúcu zimu.

Kerry Ann si na odchod milovanej Sonie nevie zvyknúť. „Keď vojdem do izby, stále čakám, že ju uvidím a ona tam nie je,“ opisuje pocity beznádeje. „Sledujem, ako mladšie deti behajú, akoby sa nič nezmenilo a je veľmi ťažké prijať, že ich už nikdy neuvidí vyrastať," podotkla.

„V našich životoch zostala obrovská diera. Je ťažké povedať malým, že mama odišla s anjelmi a už nepríde domov,“ povedala. Smútok a beznádej sa snažia zaháňať bežnými činnosťami. „Robíme domáce práce a vyťahujeme vianočné ozdoby. Sonia milovala Vianoce, bolo to jej najobľúbenejšie obdobie v roku. Do všetkého, čo robila, vložila kopu energie a čara. Bola základom nášho domova. Celé to behanie dookola, starostlivosť o menšie deti, vešanie bielizne, žehlenie... Vždy tu bola pre deti, keď ju chceli objať,“ dodala pomedzi slzy.  

Fotogaléria

profimedia.sk
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia