Jesenné prázdniny posunuli, druhý stupeň ZŠ prechádza na dištančné vzdelávanie

Jesenné prázdniny posunuli, druhý
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2020-10-22 12:30:00 |

Dôvodom je avizované celoplošné testovanie obyvateľov Slovenska v súvislosti s novým koronavírusom.

Jesenné prázdniny sa posúvajú na 30. októbra 2020, pričom 2. novembra, 6. novembra a 9. novembra budú prázdniny tiež. Ide vždy o piatok a pondelok pred a po celoplošnom testovaní. Na Orave a v Bardejove majú riaditelia škôl možnosť udeliť riaditeľské voľno.

Pôvodný termín jesenných prázdnin bol určený od 29. - 30. októbra. Žiaci sa mali vrátiť do školských lavíc v pondelok 2. novembra.

Celoplošné testovanie obyvateľov Slovenska sa má konať od 30. októbra do 1. novembra a 6. až 8. novembra, vždy od piatka do nedele. Počas dnešného dňa a najbližšieho víkendu (23. – 25. 10.) bude pilotné testovanie v okresoch Námestovo, Tvrdošín, Dolný Kubín a Bardejov.

Podľa informácií zverejnených po rokovaní ústredného krízového štábu sa na druhom stupni základných škôl (ZŠ) od pondelka 26. októbra bude vyučovať dištančne. Školy pre týchto žiakov zostanú zatvorené do 27. novembra. Prvý stupeň ZŠ sa môže zatiaľ vzdelávať v školách normálne, rovnako sa vyučovanie nezastavuje ani v materských školách a jasliach. 

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia