Julia nechala dcérku pol roka v skrini a chcela ju vyhladovať

Julia nechala dcérku pol
Ilustračné foto
Zdroj: Foto: Maxim Ižboldin (Večernij Karpinsk), Vitalij Kalistratov (Seť gorodskych portalov) - koláž
2020-10-16 10:30:00 |

Nikto nechápe, prečo to urobila. Dovtedy dobrá mama, 37-ročná Julia z mestečka Karpinsk na Urale, zavrela novonarodenú dcérku do skrine a pol roka sa o ňu nestarala.

Všetci v okolí mladej ekonómky a dvojnásobnej mamy vedeli, že je tehotná. Po pôrode však povedala, že bábätko zomrelo. Nikto netušil, že je nažive a drží ho v taške doma v skrini. Okrem jej detí, 13-ročného syna a trojročnej dcérky. Kým chlapec v škole o tomto tajomstve mlčal, dievčatko sa v škôlke chválilo, že majú doma v skrini bábiku, ktorá vyzerá ako živá a volajú ju Polina. Nikto tomu však nevenoval mimoriadnu pozornosť, dnes už dostať bábiky, ktoré naozaj vyzerajú ako živé

Ako pre e1.ru povedala kamarátka Julie, podvyživené dieťa našli jej kolegovia, ktorí k nej prišli na návštevu. Priznali, že všetci pili. Julia sa opila a ostatní počuli zvláštne zvuky zo skrine. Keď ju otvorili, našli v nej v taške plačúce podvyživené bábätko. Keďže už všetci mali vypité a ich úsudok nebol celkom jasný, nezalarmovali políciu, ale dieťatko zobrali k sebe domov. Na druhý deň zavolali záchranku aj políciu. Dievčatko skončilo v nemocnici a matka na psychiatrii.

Miestnych obyvateľov táto správa šokovala. „Máme, dalo by sa povedať, dedinu, všetci sa poznáme, všetci komunikovali a nikto by si ani len nepomyslel, že je niečoho takého schopná," hovorí kamarátka. „O staršie deti sa dobre starala, chodia čisto oblečené. Neviem, prečo sa k tomuto tak správala,“ neskrýva šok žena, ktorá Juliu roky pozná. Podľa ďalšieho obyvateľa Karpinska bola dcérka nechceným dieťaťom a Julia sa jej chcela zbaviť. Nedokázala ju však zavraždiť, preto ju dala do skrine a dúfala, že zomrie od hladu. I keď ju našli v zúboženom stave na pokraji života, mame sa ju úplne vyhladovať nepodarilo. „Kŕmil ju Juliin syn,“ povedal. Nikomu však o nej nepovedal, lebo mama mu to zakázala.

„Tomuto strašnému príbehu sa ťažko verí, ale nech je to akokoľvek ťažko uveriteľné, je to pravda,“ povedal oficiálny zástupca ministerstva vnútra pre sverdlovskú oblasť Valery Gorelykhsa. Ako povedal, podľa ich zistení nebola Julia počas tehotenstva registrovaná na žiadnej prenatálnej klinike a porodila pravdepodobne doma i keď tehotenstvo pred susedmi netajila. Jedným z dôvodom jej konania mohlo byť aj to, že deti po rozchode s manželom začiatkom roka vychovávala sama.

Susedia veria, že Julia skončí za mrežami, nevedia jej odpustiť. Obávajú sa, že keď Polina prežije, nebude musieť krkavčia mať do väzenia. Podľa nich by to však bolo najlepšie riešenie. Jej staršie deti, syn a dcéra, možno poputujú do detského domova.

Psychiater: Bude v poriadku

Podľa hlavného psychiatra uralského federálneho okresu, vedúceho lekára regionálnej psychiatrickej nemocnice v Sverdlovsku Olega Serdyuka, existuje šanca, že to, čo sa stalo, nebude mať na duševné zdravie Poliny vplyv. „Teoreticky môžeme predpokladať, že dieťa je také malé, že bude všetko v poriadku," uviedol a dodal, že z dôvodu lekárskeho tajomstva nemôže o stave Poliny podrobne hovoriť.

Po prepustení z nemocnice si chcú Polinu zobrať starí rodičia

Julia navonok bola prosperujúca žena, pracovala ako ekonómka v miestnom podniku. Vychovávala dve deti a na sociálne siete pridávala veselé fotky a obrázky – deti, prírodu, chatu. Známi a priatelia o nej hovorili ako o dobrej mame. Začiatkom roka sa však rozišla s manželom a prišla o prácu.

„Som šokovaný. Aj manželka. Dcéra nám o tehotenstve nič nehovorila. Áno, všimli sme si, že začala priberať. Dokonca sa jej pýtali, či je tehotná, no tvrdila, že nie. V poslednej dobe bola pod stresom. Na tomto pozadí to očividne všetko vzniklo ... Jej manžel dlho nepracoval, takmer rok, sama ťahala celú rodinu - aj pôžičku, aj splátku za byt. Potom sme jej pomohli odkúpiť ho a odsťahovala sa od manžela. Začali žiť oddelene, on si založil novú rodinu,“ uviedol Juliin otec Alexander Ivanovič.  

Rodičia nechápu, prečo dcéra za nimi neprišla. Tvrdia že sú pripravení postarať sa aj o najmladšiu vnučku, o existencii ktorej doteraz netušili. Dve staršie vnúčatá sú momentálne u nich a uvidia, ako rozhodnú úrady. Ako zdôraznili, vždy dcére pomohli, aj finančne, preto ich táto situácia šokovala. Pravdepodobne stres zo straty roboty, začiatok v inej a do toho tehotenstvo s mužom, s ktorým to už neklapalo, spustilo u Julie nejakú psychózu.

V škole, ktorú syn Julie navštevuje, sa k situácie nevyjadrujú. Momentálne tam však nechodí a bude riešený psychológom. Chlapec sa uzavrel do seba a s nikým nekomunikuje. Jeho mladšia sestrička si situáciu ešte úplne neuvedomuje a zdá sa v poriadku. Starí rodičia veria, že po prepustení z nemocnice dostanú do starostlivosti aj Polinu. Takto ju pomenovala staršia Juliina dcérka, tak ju aj oficiálne takto pokrstia.

Ako Juliin otec dodal, keď videl svoju dcéru pred prevozom na psychiatriu, povedala mu, že ak dajú deti do detského domova, obesí sa.

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia