Jedna žena ležala Lady Diane v žalúdku viac ako Camilla

Jedna žena ležala Lady
Ilustračné foto
Zdroj: profimedia.sk
2020-10-14 18:31:00 |

Jej život po boku princa Charlesa nebol ľahký a aj jej odchod z tohto sveta bol tragický. To, čo ju robilo šťastnou, boli okrem charity jej dvaja synovia a nechcela sa o nich deliť.

Princezná Diana mala ako členka kráľovskej rodiny mnoho oficiálnych povinností a tak sa musela o výchovu svojich milovaných detí deliť s opatrovateľkou. Bola ňou Barbara Barnes. Diane sa však zdalo, že má k chlapcom „príliš majetnícky“ vzťah a zo strachu, že v živote jej detí bude hrať dôležitejšiu rolu ako ona sama, ju prepustila. Dokonca jej zakázala rozlúčiť sa s nimi a požiadala ju, aby už nikdy viac nekontaktovala. Vyplýva to z novej kráľovskej biografie Battle of Brothers od Roberta Laceyho.

Kráľovský historik v knihe rozpráva o ťažkých skúsenostiach z ranného detstva princov Williama a Harryho. „Pokiaľ išlo o chlapcov, jednoducho len zmizla z ich životov,“ píše. Ako približuje, opatrovateľka po nástupe do paláca „pevne zakročila, aby získala kontrolu“.

William a Harry ju volali „Baba“ a bola pre nich akousi náhradnou matkou, pretože s ňou trávili veľa času. Práve ona ich učila „chodiť, rozprávať a čítať“. Barnesová ich tiež „utešovala, keď sa v noci prebudili s plačom“, brávala ich na dovolenky bez rodičov do Škótska a na súostrovie Scilly. Podľa Laceyho bolo citeľné, že k chlapcom pristupovala až príliš majetnícky a princezná Diana si to uvedomovala.  

Zakázaná rozlúčka

Poslednou kvapkou pre Dianu bol výlet, ktorý opatrovateľka podnikla v roku 1986. Vybrala sa "na narodeninovú oslavu jej bývalého zamestnávateľa, večne okázalého lorda Glenconnera, na jeho karibský ostrov Mustique." Tam sa fotila po boku celebrít ako Raquel Welch či princezná Margaret, čo Diane veľmi prekážalo a nepáčilo sa jej to. Po návrate ju údajne prísne informovala, že bude lepšie, ak od nich odíde.

Podľa historika bol odchod Barnesovej „rýchly a brutálny“. Diana dala pokyn, „aby tašky opatrovateľky čo najskôr zbalili a odstránili po nej všetky stopy." Zakázala jej rozlúčiť sa s chlapcami a tiež si neželala, aby im poslala rozlúčkový list či pohľadnicu.

Lacey si myslí, že náhly odchod Barnesovej mal na Williama a Harryho „formatívny charakter.“ Ukázalo sa to v roku 1997 po Dianinej smrti, ktorú chlapci v citlivom veku veľmi hrdinsky zvládali. A to aj napriek tomu, že z náhleho a neočakávaného odchodu mamy boli „prekvapení, zmätení a rozladení.“ Teória historika znie: Náhly odchod ich opatrovateľky znamenal, že kniežatá už „mali trochu praxe“ so stratou blízkeho človeka.

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az
Zdroj: thesun.co.uk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia