Urobte si domáci wellness v podobe medovo-mliečneho kúpeľa

Urobte si domáci wellness
Ilustračné foto
Zdroj: kik-textilien.sk
2020-10-17 00:30:00 |

Za posledné obdobie sa nám vonku výrazne ochladilo, preto niet divu, že sa po príchode z práce cítime uzimene. Či chceme alebo nie, nastupuje obdobie sychravej jesene..

Niektorí dajú prednosť šálke horúceho čaju a schúlia sa do teplej deky s pútavou knihou v ruke. Iní zas vyhľadávajú spôsoby, vďaka ktorým si v príjemnom teple odpočinie nielen naše telo, ale aj myseľ. Skvelým tipom môže byť napríklad relaxačný kúpeľ. Viete, aký je počas jesene najvhodnejším pre našu pokožku? 

Medovo-mliečny kúpeľ

S postupným ochladzovaním naša pokožka stráca prirodzenú vlhkosť. Studené rána ju zaťažujú a dehydratujú, preto by sme jej mali poskytnúť dostatok potrebných živín. Skvelou voľbou na jesenný relax je pre preto medovo-mliečny kúpeľ.

Mlieko obsahuje tuky, proteíny a laktózu, ktoré sú mimoriadne dôležité pre správnu hydratáciu pokožky. Stačí niekoľko minúť v mliečnej vode a uvidíte, aká bude vaša pokožka prirodzene jemná a vláčna na dotyk.

TIP: Do kúpeľa si určite nepridávajte nízkotučné mlieko. Radšej siahnite po jeho plnotučnom variante, prípadne si ho môžete kúpiť rovno z mliečnej farmy. Jedine tak dosiahnete želaný účinok.

Podobné účinky ako mlieko má na našu pokožku aj med, ktorý je navyše plný antioxidantov.

Pred napúšťaním vody stačí do vane vyliať jeden menší hrnček medu. Vôbec sa pritom nemusíte báť, že zostane prilepený na dne vane, horúca voda ho krásne rozpustí.

Pokojne môžete skúsiť aj kombináciu oboch potravín. Medovo-mliečnym kúpeľom len znásobíte pozitívne účinky oboch zložiek. Potom už stačí použiť len niekoľko masážnych pomôcok, príjemných dekorácii na dotvorenie atmosféry a kvalitné osušky. Váš relaxačný kúpeľ sa tak prirodzene zmení na príjemný domáci wellness, ktorý si zamilujete.

Fotogaléria

kik-textilien.sk
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia