Odkiaľ sa berú sny? My vám to prezradíme!

Odkiaľ sa berú sny?
Ilustračné foto
Zdroj: Bontonfilm
2020-07-12 08:00:00 |

Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, ako vznikajú sny a čo ovplyvňuje ich obsah? Animovaný film Minna a továreň na sny má na túto otázku jasnú odpoveď.

Sny všetkých ľudí sa rodia v obrovskej továrni, v ktorej má každý z nás svoj vlastný filmový štáb a režiséra. Pracovníci továrne vytvoria ku každému snu kulisy, ďalší zamestnanci sa ako herci prezlečú za našich blízkych a účinkujú v našich snoch podľa vopred určeného scenára. A kto môže rozhodnúť o tom, čo sa nám v noci bude snívať? Predsa ktokoľvek, kto sa do tejto čarovnej továrne, teda akéhosi snového zákulisia dostane.

Presne ako dvanásťročná Minna, ktorá sa v továrni na sny ocitne úplnou náhodou. Keď sa jej v noci sníva, že letí po oblohe na obrovskej šachovnici, zrazu prerazí dieru do tohto fascinujúceho sveta. Zaujímavosťou je, že uvedený motív príbehu vznikol podľa skutočného sna režiséra filmu Minna a továreň na sny Kima Hagena Jensena: „Snívalo sa mi, že som objavil otvor do sveta za našimi snami. Svet, v ktorom robotníci a stavebné tímy usilovne pracovali na vytvorení snov pre všetkých ľudí. Tento zážitok sa mi zdal neuveriteľne skutočný, i keď to bolo očividne absurdné.“

Vráťme sa ale späť k Minne. Táto celkom obyčajná inteligentná mladá slečna zažíva skutočne vzrušujúce obdobie života. Okrem toho, že práve objavila tajomstvo vzniku snov, bude mať čoskoro novú sestru. K Minne a jej otcovi sa má totiž nasťahovať otcova priateľka so svojou dcérou Jenny. Všetci čakajú, že sa z Minny a jej nevlastnej sestry stanú najlepšie kamošky, to by však Jenny nemohla byť taká otravná! Len teraz sa prisťahovala a už všetkým rozkazuje. Zabrala Minninu posteľ, jej škrečka chce poslať do útulku, je hlučná, afektovaná, všetko si fotí a hneď to aj vešia na Instagram. Okrem toho kritizuje Minnin šatník a kuchárske umenie. Minna má toho plné zuby a keď jednej noci zistí, že aj ona sama dokáže riadiť sny iných ľudí, je rozhodnuté. Urobí všetko preto, aby dostala otravnú Jenny z domu. Zahrávať sa s ľudskými snami sa však nevypláca…

Animovaný film Minna a továreň na sny prináša originálny, nesmierne zábavný, ale aj dojímavý príbeh pre celú rodinu so skvelým slovenským dabingom. Príďte si do kina zasnívať so svojimi ratolesťami aj vy. Sympatická Minna sa na vás teší od 16. 7. 2020.

Fotogaléria

Bontonfilm
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: PR článok

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia