Fotky z ultrazvuku úplne inak: Žiadna sivočierna farba

Fotky z ultrazvuku úplne
Ilustračné foto
Zdroj: Instagram
2020-07-07 00:30:00 |

Vraví sa, že tehotenstvo je najkrajším obdobím ženy. Väčšina budúcich rodičov sleduje vývoj bábätka v brušku aj vďaka ultrazvukovým fotkám. Zvykli sme si, že sú tmavé a rozmazané. Musí to tak byť?

Laura Steerman, 35-ročná umelkyňa a matka troch detí z írskeho Dublinu opustiila pre ňu nudnú prácu právničky a začala maľovať ultrazvukové snímky bábätiek. Všetko to začalo práve vtedy, keď bola tehotná so svoju dcérku.

Rovnako ako väčšina mám, aj Laura sa tešila na prvú snímku bábätka. Od lekára však dostala rozmazanú čiernobielu fotku. Nie, že by nemala radosť, ale rozhodla sa, že fotografiu oživí farbami. Mala pocit, že statické čiernobiele fotografie presne nevyjadrujú osobnosť jej rastúcej dcéry. Obrázok pretvorila na farebné umelecké dielo. A od tej doby sa jej zákazky len tak hrnú.

Ako Laura hovorí, vlastne to bola taká terapia. Občas necítila pohyby bábätka, mala strach a tak maľovala. „Ultrazvukové vyšetrenie vždy ukázalo, že dcéra sa má dobre, napriek môjmu strachu z nedostatku pohybov," opísala. Chcela však dopriať dcére niečo viac, ako len rozmazané šedé snímky. A tak začala maľovať.

Farebné obrázky si čoskoro získali popularitu a aj tehotné kamarátky túžili mať ultrazvukové snímky na plátne a vo farbách. Čoskoro sa ozývali aj ďalší zákazníci a Laura začala maľovať vo väčšom. Záujemcov bolo viac než dosť, a tak sa stalo, že si Laura mohla dovoliť zavesiť na klinec kariéru právničky a začala sa živiť umením. „Stretávam sa s toľkými úžasnými ľuďmi, ktorí mi zverujú svoje príbehy. Žiadny nie je rovnaký, ani bábätká, ktoré maľujem," hovorí Laura.

„Deväť magických mesiacov, kedy dieťa rastie vo svojej mame, je veľmi špeciálny čas. Rovnako ako osobnosť každého dieťaťa, jeho odtlačky prštekov, každé tehotenstvo, plod a dieťa sú úplne jedinečné ... S mojimi ultrazvukovými obrazmi sa snažím zachytiť originalitu bábätka, originalitu tehotenstva,“ dodáva Laura.

Fotogaléria

Instagram
Autor: © Zoznam/kch
Zdroj: businessinsider.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia