V Malackách na čerpačke bolo veselo: Nelka sa rozhodla vypýtať sa tam na svet

V Malackách na čerpačke
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2020-07-01 15:00:00 |

Zamestnanci a návštevníci čerpacej stanice v Malackách na túto príhodu asi nikdy nezabudnú. Na svet sa práve tam vypýtala malá Nelka. Vďaka duchaprítomnému operátorovi tiesňovej linky to všetci zvládli na výbornú.

O netradičnom pôrode informuje na svojej facebookovej stránke Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR. 

Malá Nelka sa prirýchlo ponáhľala na svet. Pôrod začal v aute na diaľničnom parkovisku ešte pred príchodom profesionálnych záchranárov a vďaka operátorovi tiesňovej linky 155 Ľubošovi Petríkovi, hrdinskej mame, duchaprítomnému personálu blízkej čerpacej stanice a zasahujúcej posádke mal tento príbeh šťastný koniec.

Dramatické minúty odštartoval hovor na tiesňovú linku 155 so žiadosťou o pomoc pre rodiacu ženu. Ľuboš prebral hovor a jeho kolega vyslal posádku. Kým však prišli záchranári na miesto, musel dostať situáciu pod kontrolu a postarať sa o nastávajúcu matku. Dlhé minúty inštruoval vystresovaného otecka ako pomôcť, neskôr aj ochotnú zamestnankyňu čerpacej stanice, ktorá neváhala ani sekundu a aktívne pomáhala pri pôrode. Napokon všetko dobre dopadlo.

Ľuboš pomáha na tiesňovej linke ľuďom so zdravotnými ťažkosťami už päť rokov, telefonická asistencia pri pôrode však bola jeho úplne prvá. Priznal sa, že zhodou okolností si tému pôrod vytiahol na štátniciach. Po teórii tak mohla konečne nasledovať prax :)

Tak nech sa malej Nelke darí!


Foto: gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia