Nešťastie pred prádzninami: Súrodenci sa utopili v susedovom jazierku

Nešťastie pred prádzninami: Súrodenci
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2020-06-30 00:30:00 |

Letné prázdniny nezadržateľne klopú na dvere a deti budú mať omnoho viac času na rôzne zábavky. K najobľúbenejším jednoznačne patria vodné hry. Opatrnosti nikdy nie je dosť!

Schladiť sa v horúcich letných dňoch v osviežujúcej vode je nesmiene príjemné. O tom, že väčšina z nás vyhľadáva tento tip relaxu svedčí aj uplynulý víkend. Dva naozaj horúce dni na Slovensku vytiahli k vode tisícky ľudí. Plné boli prírodné jazerá, kúpaliská a veselý smiech sa ozýval aj z bazénov a jazierok na záhradách. Odborníci však varujú, že opatrnosti nie je nikdy dosť a pri vode treba dodržiavať niekoľko bezpečnostných pravidiel. Ak máte deti a bývate v dome so záhradou, v ktorej máte bazén aebo jazierko, vždy majte v prvom rade na mysli to, aby boli zabezpečené. Nezáleží na tom, či sú deti malé alebo väčšie, mali by sa v nich osviežovať iba pod dohľadom dospelých. Stačí naozaj málo a môže prísť k veľkému nešťastiu.

Dve deti zomreli v záhradnom jazere

Koncom minulého týždňa pár chvíľ nepozornosti zmenilo život rodiny z nemeckého Gravenu. Zvedaví dvojroční súrodenci sa zatúlali na susedný pozemok a spadli do záhradného jazierka. Po tom, ako ich tam našli, chlapčeka a dievčatko previezli do nemocnice, kde lekári bojovali o ich životy, no nezachránili ich. Pochádzali z trojičiek, na žive tak zostal iba jeden zo súrodencov. Policajti teraz vyšetrujú okolosti tragédie.

Rozhorúčené auto je vražednou zbraňou

Ďalšou z častých tragédií spojených s horúcimi dňami sú deti v rozhorúčených autách. V polovici júna tak prišli o život opäť dve deti - troj a štvorročný súrodenci v americkej Oklahome. Otec Denis (31)  ich zobral do obchodu a po návrate domov na deti zabudol. Vybral nákup, zamkol auto a išiel si ľahnúť. Ani po piatich hodinách, keď sa zobudil, si neuvedomil, že deti sú stále v aute. Objavil ich po tom, ako tam išiel niečo skontrolovať. Ako uviedol pred vyšetrovateľom, myslel si, že ich z auta vybral a niekde sa hrajú.  

Opatrnosti nie je nikdy dosť

Deťúrence nám dnes po druhom polroku, ktorý bol pre koronavírusvú pandémiu mimoriadne netradičný, prinášajú domov vysvedčenia a prázdniny môžu začať. Keďže svet sa ešte stále spamätáva z posledných mesiacov poznamenaných rôznymi opatreniami a panujú obavy z ďalšej koronavírusovej vlny, cestovať po dovolenkách sa bude menej. O to viac času budeme tráviť doma, na chalupách či cestovaním po Slovensku. Neznamená to však, že je to bezpečnejšie ako keď sa vyberieme do zahraničia. Jediné, čo môžeme urobiť, je nepustiť deti z očí a upozorňovať ich na nebezpečenstvo. 

Fotogaléria


Foto: gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: cnn.com, bild, de

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia