Existuje „magické“ číslo pre rodičov, ako často sexovať?

Existuje „magické“ číslo pre
Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2020-06-05 00:30:00 |

Koľkokrát týždenne by ste mali byť naozaj sex, aby ste sa cítili spokojne? Britská expertka na vzťahy, reč tela a sexualitu Tracey Cox odhaľuje dokonalé číslo pre šťastný vzťah.

Frekvencia pohlavných stykov sa prirodzene u každého páru líši. Otázka, koľko sexu robí ľudí šťastnejšími, si dávajú mnohí a robia rôzne experimenty, aby sme v tom mali úplne jasno. Existuje magické číslo, koľkokrát týždenne by sme sa mali s partnerom pohlavne stýkať? Terapeuti tradične hovoria, že sex predstavuje zhruba štvrtinu celkového šťastia vo vzťahu. Ale nové štúdie ukazujú najrôznejšie zaujímavé - a rozporuplné - dôkazy o tom, koľko sexu prispieva k spokojnosti vo vzťahu.

„To, že niekto má sex každý deň, nerobí ľudí šťastnejšími a bližšími,“ konštatuje Tracex Cox. Výskumy naznačujú, že najspokojnejšie sú páry, ktoré si doprajú intímne radovánky tri až štyrikrát týždenne. Aj tu však treba podľa Cox prihliadať na to, v akej fáze sa vzťah nachádza. Ak máte doma tri malé deti, šťastnými vás urobí skôr to, že sa môžete občas poriadne vyspať, ak však máte okolo dvadsiatky, obaja ste bezdetní a randíte spolu tri mesiace, nemusí vám stačiť ani sex dvakrát denne.

Všeobecne spomínaná frekvencia tri až štyri razy týždenne je preto podľa Cox typická pre bezdetné páry, ktoré sa už nejaký čas poznajú a majú na seba dosť času. „Pokiaľ nemáte deti, ste zdraví, váš vzťah sa vyvíja, toto by mohlo byť pre vás magické číslo,“ odkazuje im. Avšak dlhodobejšie fungujúce páry, ktoré sa už stali rodičmi, sa cítia najspokojnejšie pri frekvencii pohlavného styku jeden raz za týždeň.

Prečo je pre rodičov „magické“ práve toto číslo? „Lebo je reálne,“ vysvetľuje expertka. Väčšina párov vychovávajúcich deti si obvykle nájde čas na sex práve raz týždenne. Presne to je kategória, do ktorej sa vojde väčšina rodičov. „Frekvencia raz za týždeň im umožní nájsť si čas, keď sa obaja cítia uvoľnene, nemyslia na povinnosti, netlačí ich čas a niekoľkodňová prestávka ich nabila túžbou po partnerovi,“ hovorí. Dokonca sa vtedy aj menej bránia experimentovaniu a tak si intímne chvíle užijú viac.

Samozrejme, vplyv na frekvenciu pohlavných stykov má aj vaša fyzická kondícia, užívanie liekov, stres, rôzne záväzky, pracovné a osobné povinnosti, kariéry tlak, priatelia a podobne. Z toho vyplýva, že „magické“ číslo, ktoré by vám zaručilo šťastný vzťah, jednoducho nejestvuje. Jedinou otázkou, ktorú si musíte naozaj zodpovedať, je toto: Ste obaja spokojní s množstvom sexu, ktorý máte? Ak je odpoveď áno, všetko je v najlepšom poriadku.

Fotogaléria


Foto: gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia