Dôvod bolesti brucha ju šokoval: To nečakala ani vo sne

Dôvod bolesti brucha ju
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2020-04-22 12:30:00 |

Zdá sa to neuveriteľné, no trojnásobná mama Karin Fortwangler z amerického Audubonu v Pensylvánii zistila, že je tehotná, len 20 minút pred pôrodom.

Karin zobudila 15. marca o 4.30 bolesť vystreľujúca z oblasti brucha do chrbta. Keďže už mala doma tri deti, pripomenulo jej to pôrodné bolesti, ale pokiaľ vedela, tentokrát tehotná nebola. O tri hodiny však už držala v náručí novonarodené dievčatko!

Zaneprázdnená mama si neskôr uvedomila, že vlastne mala aj klasické tehotenské príznaky, len ich prehliadala. Keďže ešte v januári dojčila, chýbajúca menštruácia ju neznepokojovala a únavu pripisovala starostlivosti o ročnú Caroline, dvojročného Rogera a štvorročnú Charlotte. Dokonca nechýbali ani ranné nevoľnosti, ale tie prišli v čase, keď deti prechádzali črevnou virózou, tak automaticky predpokladala, že sa nakazila od nich. Dokonca aj pribrala, ale nie nejako výrazne, stále obliekla tie isté veci, len jej boli o niečo tesnejšie.

„Pri pôrode sú celkom odlišné pocity, tak som sa presviedčala, že to musí byť nejaká bizarná forma obličkových kameňov,“ povedala. Ako spomína, bola vo veľkom šoku, čo sa s ňou deje, preto manželovi, ktorý sa skoro ráno chystal do práce povedala: „Budeš si myslieť, že som blázon, lebo ja si myslím, že som blázon, ale je možné, že rodím.“ Muž neváhal, zavolali sanitku a potom veci nabrali rýchly spád.

„Áno, je tam dieťa,“ skonštatoval doktor po kontrole ultrazvukom. Mal v pláne urobiť ešte niekoľko testov a pokúsiť sa pôrod zastaviť, no len čo opustil miestnosť, kontrakcie veľmi zosilneli. Pôrody predchádzajúcich Karininých detí neboli veľmi rýchle, najdlhší trval päť a najkratší dve hodiny. Bolo jej však jasné, že toto bábätko už v nej dlho nezostane, aj keď podľa lekárov ešte nebolo úplne donosené. Keď zavolala sestričku, tá len skonštatovala: „Je tu hlava.“ Našťastie, stihli prísť aj ďalšie pôrodné asistentky a lekár. Karin trikrát zatlačila a dieťa bolo na svete. „Je to dievča,“ oznámil jej pôrodník.

Iba tri hodiny od prebudenia a 20 minút po potvrdení tehotenstva bola dcérka na svete. Dostala meno Katherine Allison Fortwrangler. Napriek tomu, že Karin počas tehotenstva nebola sledovaná, nebrala žiadne vitamíny a sem-tam si dopriala alkohol a nebolo jasné, v koľkom týždni tehotenstva je, dievčatko sa narodilo úplne zdravé.

Aj keď sa Karin do svojho bábätka hneď zamilovala, pripúšťa, že bolo ťažké zvyknúť si na to, že má štvrté dieťa. „Úprimne, plakala som, keď som to zistila. Rozhodli sme sa, že sme už s deťmi skončili. Práve som sa dostala do bodu, keď všetky tri moje deti prespali celú noc a cítila som sa, akoby sme našli konečne nejaký rytmus. Som niekto, komu prosperuje harmonogram a rutina. Skutočne som sa tešila na koniec plienok, čo bolo už s najmladšou dcérkou v dosahu,“ opisuje svoje pocity.

Manžel Adam zobral situáciu pokojnejšie a začal uvažovať prakticky. „Myslím, že budeme potrebovať väčšie auto,“ povedal jej a urobil zoznam vecí, ktoré bolo potrebné vytiahnuť zo suterénu ešte pred tým, než sa Karin s drobčekom vrátia domov z pôrodnice. „Keď som sa ho opýtala, ako sa s tým tak rýchlo vyrovnal, povedal mi, že je omnoho ľahšie zostať pokojným, keď nie ste konfrontovaný s nutnosťou vytlačiť dieťa von z tela v bezprostrednej budúcnosti,“ smeje sa čerstvá mama.

V pôrodnici zostala Karin s Katherine dva dni, zložitejšie to bolo potom, keďže nemali nič pripravené a pre koronavírusové opatrenia nebolo možné potrebné veci nakúpiť. Zachránili ich však kamaráti, ktorí im pozháňali všetko potrebné .„Najťažšie bolo nájsť plienky a obrúsky. Keďže ľudia hromadia veci kvôli vírusu, je ťažké ich len tak kúpiť. Našťastie moji priatelia a ženy, s ktorými spolu podnikáme, zostavili online nákupný zoznam a dali mi to dopraviť,“ dodala.

Fotogaléria


Foto: Facebook/Karin Fortwangler, Facebook/Adam Fortwangler, gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: metro.co.uk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia