Trend minimalizmu: Zbavte svoju domácnosť nepotrebných harabúrd

Trend minimalizmu: Zbavte svoju
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2020-04-05 10:25:00 |

Menej je niekedy viac. To isté platí aj o našich domovoch. Ak svojmu príbytku chcete vdýchnuť jarné osvieženie, nechajte si doma len to, čo skutočne potrebujete.

Neviete sa vynadívať na krásne a úhľadné interiéry v obchodných domoch s  nábytkom, časopisoch o bývaní či televíznych seriáloch? Väčšinu takýchto „dokonalých“ obývačiek spája trend minimalizmu.

Čo nepotrebujete, nekupujte

Napriek tomu, že sú pre pandémiu všetky obchody zatvorené, tak aj v našich končinách funguje niekoľko internetových obchodov, ktoré vám nové obliečky na vankúše, koberec či taburetku doručia priamo domov. Najprv sa však sami  seba opýtajte, či je kúpa nových kúskov nevyhnutná. Rozhliadnite sa po svojom byte a veci, ktoré nepotrebujete, odložte do škatule. Tie,  ktoré sa rozhodnete ponechať si, umiestnite v domácnosti tak, aby vám neprekážali a ich využitie bolo čo najefektívnejšie.

Čaro farieb

Doba, kedy si ľudia bezhlavo kupovali jeden kus nábytku za druhým, je už  dávno preč. Pri zariaďovaní svojich príbytkov by ste sa mali držať jednej, maximálne dvoch farieb,  ktoré sa navzájom ľahko kombinujú. Ak je váš nábytok v bielej alebo čiernej farbe, tak máte vyhraté. Obe spolu perfektne ladia a ľahko k nim doladíte aj zvyšok svojho obydlia. Potom je už na vás, či sa rozhodnete pre množstvo kvetov a prírodných doplnkov alebo pre kúsky v zlatej či striebornej farbe.

Revízia šatníka

Nikto z nás nepotrebuje 30 párov topánok, 50 šiat ani 100 tričiek. Väčšina ľudí sa počas obliekania riadi tým, ktoré kúsky má najradšej. Otvorte si svoju skriňu a všetko oblečenie, ktoré ste si počas posledného roka neobliekli, prenechajte niekomu inému. Ideálne je, ak je vaše vášho oblečenie navzájom kombinovateľné, vďaka čomu dokážete aj z minimalistického šatníku vytvoriť množstvo štýlových outfitov.

Myslite ekologicky

Počas revízie nepotrebných harabúrd možno vo svojich domácnostiach nájdete staré mobilné telefóny, ktoré už nepoužívate. Ak už tieto zariadenia nefungujú, tak ich nevyhadzujte do koša, ale posuňte ich na bezpečnú likvidáciu, ktorá je ekologická pre nás aj našu planétu. Najväčšiu zbierku mobilov robí na Slovensku už ôsmy rok Orange. Keď sa aktuálna situácia upokojí, môžete svoj starý mobil  priniesť na ktorékoľvek predajné miesto operátora. Okrem toho, za každý odovzdaný kus mobilný operátor prispeje sumou 0,50 eur neziskovej organizácii, ktorú v danej zbernej kampani práve podporuje.

 

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia