Rodičia, ktorí nútili chlapca kľačať na pohánke, si to odsedia

Rodičia, ktorí nútili chlapca
Zdroj: profimedia.sk
2020-03-08 00:30:00 |

V decembri sme písali o Sergejovi Kazakovi z Ruska, ktorý potrestal nevlastného 8-ročného syna tak, že musel hodiny kľačať na pohánke, ktorá sa mu zakorenila do kolien.

O milujúcej mame a jej partnerovi v prípade Aliny (27) a Sergeja (35) možno hovoriť len ťažko. Sadistický spôsob trestu našiel vraj otčim na internete a mama chlapca s ním súhlasila. Malý chlapec, ktorý vraj utiekol z domu a ukradol nejaké peniaze, musel kľačať na pohánke až deväť hodín. „Sama som si to poverila a vyskúšala. Kľakla som si na to a neublížilo mi to. Takže (Sergej) mohol trest uplatniť,“ uviedla Alina pre denník Komsomolskaja Pravda.  

Okrem toho ho otčim kopal a ťahal za vlasy. Nebolo to po prvýkrát, keď chlapec za rôzne previnenia skončil s brutálnym trestom. Niekedy musel napríklad kľačať na ostrej hrane z dreva alebo ho nechali aj niekoľko dni bez jedla. I keď Segej tvrdil, že išlo iba o jednorazový trest, vyšetrovatelia v jeho mobile vystopovali niekoľko odstránených videí s rôznymi sadistickými trestami.

Pred tým, ako sa podarená mama s priateľom ocitli pred súdom, zakročil sused. Práve za ním chlapec s krvavými kolenami plnými zakorenenej pohánky dobehol po tom, ako sa mu podarilo vyšmyknúť z domu. Veci nabrali rýchly spád. Šokovaný sused zavolal políciu a lekársku pomoc. Pohánka sa podpísala na chlapcových kolenách tak, že mu ju museli v nemocnici v ruskom Omsku chirurgicky odstrániť.

„Milujúca“ mama Alina bola odsúdená na 1,5 roka väzenia, zatiaľ čo Kazakova uväznili na 4,5 roka. Za mrežami budú môcť uvažovať nad tým, ako sa správali. Okrem toho musia zaplatiť pokutu 5500 eur, ktorá pripadne chlapcovi. Ten musel až do súdneho procesu aj po incidente žiť s mamou, potom ho umiestnili do sirotinca.

„Takéto zranenia som videla po prvýkrát vo svojej 43-ročnej praxi. Rany boli zapálené, pohánka sa niekoľko dní zasúvala pod jeho kožu,“ opísala na súde sestrička Ljudmila Šarapová, ktorá chlapca v nemocnici ošetrovala. „Keď som mu čistila rany, spýtal sa ma: ´Teta, teraz ma už dáte do normálnej rodiny?´“, podotkla. „Bolo to strašné. Matka by mala svojho syna prosiť až do konca života, aby jej odpustil,“ dodala.  

Sused, ktorý videl rany ako prvý povedal: „Na kolenách nemala kožu, len surové mäso.“ Okolie je zhrozené. Ani jeho triedna učiteľka Oľga Pidzhakova si nikdy nevšimla, že by bol týraný. Zhodnotila ho ako pozitívne dieťa. Jeho mama sa oňho zaujímala a chodila na rodičovské združenia. „Ani ja, ani iní učitelia alebo deti sme si neboli vedomí toho, že by bol doma šikanovaný. Až teraz som zistila, že sa jednoducho bál sťažovať,“ dodala. To, či chlapec zostane v sirotinci a budú mu hľadať novú rodinu alebo sa po vypršaní trestu vráti k mame, nie je zatiaľ jasné.

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia