Žiaka nemožno vylúčiť z vyučovania iba preto, že bol v oblastiach, kde sa vyskytol koronavírus

Žiaka nemožno vylúčiť z
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2020-02-28 16:00:07 |

V ostatných prípadoch, napríklad v materskej škole, je to na zvážení riaditeľa po dohode so zákonným zástupcom dieťaťa, uvádza sa v usmernení pre školy Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR.

„Pokiaľ sa u detí a žiakov neobjavia klinické príznaky respiračného ochorenia, nie je dôvod ich obmedzovať. Zároveň je potrebné apelovať na rodičov, aby neposielali do školy dieťa s príznakmi ochorenia,“ uviedlo ministerstvo. Dodalo, že takýto postup obdobne platí aj pre zamestnancov rezortu školstva.

V súčasnej dobe ministerstvo neodporúča organizovanie akýchkoľvek výletov, exkurzií do oblastí, kde bol potvrdený koronavírus. Pre školy či študentské domovy a internáty ministerstvo odporúča dodržiavať všeobecné preventívne ochranné opatrenia.

Radí pravidelne si umývať ruky mydlom a vodou po dobu najmenej 20 sekúnd alebo použiť dezinfekčný prostriedok na báze alkoholu. Nedotýkať sa očí, nosa a úst neumytými rukami, či pri kašľaní zakryť ústa a nos jednorazovou vreckovkou a následne ju zahodiť do koša.

Celosvetovo je koronavírusom nakazených vyše 82-tisíc ľudí, viac ako 2 700 pacientov zomrelo. Veľká väčšina obetí aj nakazených pochádza z Číny. Na Slovensku sa prítomnosť vírusu zatiaľ nepotvrdila.


Foto: gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az
Zdroj: sita.sk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia