Sarah porodila dvojčatá v obývačke, natočila si to

Sarah porodila dvojčatá v
Ilustračné foto
Zdroj: foto: Caters News Agency, YouTube.com, facebook.com
2020-02-14 07:30:53 |

Osemnásobná mama Sarah Schmid (38) považuje pôrod doma za úplne prirodzený, jeden syn prišiel na svet aj v záhrade, ďalší v lese.

Nemka Sarah, ktorá už roky žije s rodinou vo Francúzsku, je tvrdou obhajkyňou domácich pôrodov bez lekárskej pomoci. Najťažší bol pre ňu prvý pôrod v roku 2006, keď síce rodila doma, no za pomoci pôrodnej asistentky a bol veľmi dlhý a bolestivý. Trval 15 hodín.  

Odborníkov nenavštevovala ani počas jedného tehotenstva. Rodila už v lese, v záhrade aj doma v izbe. Posledných potomkov, 10-mesačné dvojčatá Samuela a Sarah, porodila v obývačke aj za prítomnosti ostatných detí, ktoré sa počas toho hrali. Samozrejme, nechýbal ani jej manžel, 43-ročný Tim. Sarah nie je úplne neskúsená. Študovala medicínu, ale rozhodla sa stať sa mamou v domácnosti a starať sa o početné potomstvo.

Pred pôrodom dvojčiat sa nebála

„Nemala som strach - dôkladne som sa na pôrod dvojčiat pripravila a cítila som sa, akoby išlo o dobrodružstvo do neznáma,“ povedala Sarah. „Samotný pôrod trval iba päť hodín a manžel chytil obe dvojčatá, Samuela aj Sarah. V obývačke som mala fotografku a kamarátku, aj deti, ktoré sa mohli pozerať a pýtať sa, na čo chceli,“ opísala situáciu. Sarah dúfa, že zdieľaním svojich skúseností zbaví ostaté ženy z pôrodu.

Vďaka videám z pôrodov, ktoré natáča a zverejňuje, je známa tisícom ľudí. Sarah a Tim sú rodičmi Johanna (13), Jonathana (11), Emanuela (9), Alžbety (7), Konstantina (5), Kirana (2) a deväťmesačných dvojčiat Samuela a Sarah.

Sarah tvrdí, že pôrody bez lekára na rôznych netypických miestach sa stali pre ňu neskutočným zážitkom, ktorý ju priviedol bližšie k prírode a uvoľnil. Kritikom, ktorí jej vyčítajú nezodpovednosť, sa nečuduje a ich názor akceptuje. „Chcela by som ženy vzdelávať, aby si viac vyberali spôsob svojho pôrodu, ktorý nie je založený na strachu a pocite podradenosti, ale na dôvere, vedomostiach a intuícii,“ vysvetlila. „Mám pocit, že médiá podporujú pôrod ako lekársku pohotovosť, keď lekári zachraňujú dieťa pred kričiacou matkou. Chcela som ukázať, že táto udalosť môže byť v rodine radostnou a pokojnou udalosťou,“ dodala.

POZOR! VIdeá nevhodné pre deti!

Ako dokonca povedala, samotná bolesť pri pôrode dvojičiek nebola v skutočnosti problémom, skôr išlo o jej najľahší pôrod, pravdepodobne preto, lebo mali menšie hlavičky.  Sarah napísala už aj knihu o slobodnom pôrode a sebarozhodovaní pri ňom.

Deti pri pôrode nechýbali

Pred videom, na ktorom prezentovala pôrod dvojičiek vzbudilo veľkú pozornosť video s jej pôrodom vonku v záhrade. 

Pre niekoho možno nechutné, bizarné či nevhodné, pre Sarah a jej rodinu úplne prirodzené. 

 

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/hj
Zdroj: channelmum.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia