Včelia kráľovná? Takéto tehotenské fotky ste ešte nevideli

Včelia kráľovná? Takéto tehotenské
Ilustračné foto
Zdroj: Foto: Facebook
2020-01-20 00:30:16 |

Tehotenské fotografie. Módny hit či túžba mať zvečnené toto čarovné obdobie? Táto žena bude mať doma naozaj originálnu pamiatku.

Na jeseň v roku 2017 zažila Emily Mueller s rodinou tragédiu, keď sa šesť dní pred termínom pôrodu prestalo bábätko v brušku hýbať. Po tom, ako sa dozvedela, že už niet pomoci,  Emily „zomrela“. Bolo to pre rodinu veľmi náročné a ťažké obdobie, ale snažili sa žiť pre svoje ďalšie tri deti. Pozviechali sa a v septembri v roku 2018 už mala opäť tehotenské bruško. 

Rozhodla sa svoje tehotenstvo osláviť netradičným spôsobom. Nastávajúca mama si na brucho nechala sadnúť štvorbunkový roj včiel - to je 20 000 včiel a fotografiami doslova šokovala svet. „Ľudia si myslia, že som ohrozila svoje dieťa, ale to len pre nedostatočné vzdelanie o včelách - nerozumejú, že sú to v skutočnosti jemné bytosti," hovorí Emily.

Také fotografie hneď tak niekto nemá. Možno to ale celé bol premyslený marketingový ťah - s manželom totiž majú spoločnosť "Mueller Honey Bee" v Ohiu a od roku 2015 zachraňujú včelstvo.

„Týmito fotkami som chcela poukázať na ten úžasný zázrak. Ženské telo je také dokonalé a všetky sme tou bohyňou, ktorá dokáže porodiť. Chcela som byť symbolickou kráľovnou včiel,“ prezrádza Emily.

Sériu zaujímavých fotografií nafotila fotografka Kendrah Damis. A najzaujímavejšia? Azda tá, na ktorej je Emily „zlatá“ ako egyptská bohyňa. Na hlave a hrudi mala komplikovaný náhrdelník s rojom asi 16 000 včiel. 

Z Emily sa stala "Všeliopatra". Ako povedala, "Kleopatra bývala krásna, ozdobená a nádherná žena. A včely sú v egyptských dejinách obrovské. Takže som to všetko spojila, premenila sa na krásnu egyptskú bohyňu Kleopatru a použila som včely, ktoré sú v egyptskej histórii symbolické.“ 

Matka, včelárka a majiteľka Mueller Honey Bee and Rescue Emily sú s manželom Ryanom nadšení, že svoju rodinku rozšírili o ďalšieho malého človiečika.

"Včely predstavujú začiatok nového života a po mojom druhom potrate som ten začiatok nového života skutočne potrebovala. Začala som sa s včelami priateliť a to mi pomohlo zbaviť smútku, ktorý ma v tom čase obklopoval. Niektorí sa venujú joge a ja mojim včeličkám," dodáva Emily. 

 

Fotogaléria


Foto: Facebook.com
Autor: © Zoznam/kch
Zdroj: people.com

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia